JUNAJTED MORA BITI OPREZAN: LJubimac "grobara" sleće na "Old traford" (FOTO)

Novosti online

08. 09. 2022. u 10:22 >> 11:15

"CRVENI ĐAVOLI" igraju sve bolje.

ЈУНАЈТЕД МОРА БИТИ ОПРЕЗАН: Љубимац гробара слеће на Олд трафорд (ФОТО)

FOTO: EPA

Jedan od najzanimljivijih mečeva prvog kola Lige Evrope igra se u okviru grupe "E". Naime, Mančester junajted ugostiće na svom "Old trafordu" ekipu Real Sosijedada.

"Crveni đavoli" su nakon očajnog otvaranje sezone vezali nekoliko trijumfa i ponovo su u vrhu tabele. Četa Erika ten Haga je upisala četiri uzastopne pobede, redom su padali Liverpul, Sautempton, Lester i Arsenal pre samo nekoliko dana rezultatom 3:1.

Pored novajlije Antonija i Markusa Rašforda, deluje da Kristijano Ronaldo više nema šta da traži u startnoj postavi "crvenih đavola". Znakove oporavka daje i Džejdon Sančo, sve bolje se razumeju plejmejkeri Eriksen i Bruno Fernandeš, odnosno štoperi Varan i Lisandro Martinez. Rukopis Erika ten Haga se i te kako vidi! Naravno, dugačak je još put da to opet postane "onaj" Mančester junajted, ali čini se da ko zna koja po redu rekonstrukcija daje željene rezultate.

Holandski stručnjak se za derbi protiv lidera odlučio za ofanzivni triling Sančo – Antoni – Rašford i dao šansu za debi najskupljem pojačanju svetskog fudbala ove godine. A Antoni mu je odmah uzvratio golom. Pored Brazilca u listu strelaca se upisao i Markus Rašford. Engleski napadač je dva puta matirao Arona Remsdejla. Jedini pogodak za Arsenal postigao je Bukajo Saka.

Real Sosijedad na "Old traford" stiže nakon remija sa Atletiko Madridom u meču četvrtog kola španske Primere - 1:1.

Svega devet minuta na terenu bilo je dovoljno nekadašnjem fudbaleru Partizana Umaru Sadiku da se predstavi navijačima na "Anoeti". Stigao je kao zamena za Aleksandera Isaka, plaćen je Almeriji 20.000.000 evra, i za jedno poluvreme nagovestio da bi zaista i mogao da odmeni švedskog napadača. 

Foto: Fejsbuk printskrin/UD Almeria

Atletiko je posle prvih 45 minuta imao minimalnu prednost koju je u uvodnoj fazi meča doneo Alvaro Morata, nedugo zatim pogodio je još jednom, ali mu je pogodak poništen zbog igranja rukom. Imao je i Sosijedad svojih šansi, pretio je David Silva u 12. minutu, Mikel Merino zatresao stativu, ali Serlot nije imao konkretan učinak.

Sve se, međutim, promenilo Sadikovim ulaskom na poluvremenu. Praktično u prvoj šansi, posle centaršuta Mohameda Ali Čoa sa levog boka, Nigerijac je nadvisio Mandavu na drugoj stativi i pogodio za izjednačenje. Bio je to njegov treći gol u prvenstvu.

Junajted i Sosijedad sastali su se u ovom takmičenju u sezoni 2020/21. "Crveni đavoli" su bili bolji u šesnaestini finala, savladali su ekipu iz Baskije na gostovanju sa 4:0, dok je u Engleskoj rezultat bio 0:0.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024