CIRIH GRCA U PROBLEMIMA: Arsenalova pobeda se čini izvesnom

M.T.

08. 09. 2022. u 09:07

Švajcarski klub u veoma lošoj formi.

ЦИРИХ ГРЦА У ПРОБЛЕМИМА: Арсеналова победа се чини извесном

FOTO: AP

Arsenalovo evropsko putovanje ove sezone startovaće u Švajcarskoj gde će "tobdžije" danas od 18.45 gostovati u prvom kolu "A" grupe na stadionu ''Lecigrund'' protiv Ciriha. Ova grupa je među zanimljivijim pošto su pored Arsenala i Ciriha tu još holandski PSV Ajndhoven i norveški Bodo Glimt.

Arsenal nije morao da plasman u Ligu Evrope obezbeđuje kroz kvalifikacije, već je otišao direktno zahvaljujući petom mestu osvojenom prošle sezone u Premijer ligi.

Doduše, londonski klub bio je blizu i plasmana u Ligu šampiona, ali je još jedan rival iz Londona, Totenhem u završnici bio uspešniji i stigao do četvrtog mesta. Ovo će "tobdžijama" biti peto uzastopno učešće u Ligi Evrope, takmičenju u kojem su bili finalisti u sezoni 2018/2019, ali je Čelsi bio uspešniji u meču za trofej sa 4:1.

Tim menadžera Mikaela Artete imao je savršen start sezone sve do proteklog vikenda. Oni su imali pet uzastopnih pobeda od početak sezone u Premijer ligi, navijači su se nadali i šestoj proteklog vikenda, ali je Mančester junajted uspeo da prekine seriju Arsenala pobedivši sa 2:1. Uprkos porazu, Arsenal je ostao na prvom mestu Premijer lige, ali sada ima samo bod prednosti u odnosu na drugoplasirani Mančester Siti i trećeplasirani Totenhem.

Iako u Švajcarsku stiže posle poraza u Premijer ligi, Arsenal hrabri činjenica da je u duelima sa švajcarskim timovima nepogrešiv pošto iz šest utakmica ima svih šest pobeda.

Za razliku od Arsenala, Cirih je morao da igra evropske kvalifikacije, a krenuo je od onih za Ligu šampiona i odmah ih završio pošto je Karabag bio bolji u dvomeču. Švajcarci su se prebacili u kvalifikacije za Ligu Evrope i tu su bili bolji od Linfilda i potom Hartsa za plasman u grupni deo takmičenja.

Dok je u kvalifikacijama za Ligu Evrope bio uspešan, situacija je potpuno drugačija u švajcarskom prvenstvu za Cirih. Posle sedam odigranih kola Cirih ima samo dva osvojena boda pošto je doživeo čak pet poraza uz svega dva remija. Cirih će dočekati Arsenal u njihovom prvom međusobnom duelu posle dva uzastopna poraza od Bazela i Lugana i njegova situacija prvenstvu polako postaje alarmantna.

Trener Ciriha Franko Foda ima manje-više kompletan tim na raspolaganju za Arsenal pošto će nedostajati samo povređeni Ilan Sauter i Bogdan Vinik. Više problema sa povređenim igračima ima Mikael Arteta pošto već neko vreme ne može da računa na Risa Nelsona, Tomasa Partija i Mohameda El Nenija, a njima su se pridružili Sedrik Soareš i Emil Smit Rou koji se povredio na zagrevanju za meč protiv Mančester junajteda.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,61)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

OVO JE ISTINA O TEŠKO BOLESNOM SINU: Ne, nije tačno da je Novak Đoković odbio da slavi poene

Novak Đoković je na Rolan Garos došao sa dodatnim teretom, kakav ga obično nije pratio na putu ka velikim teniskim uspesima. Ne samo da nije osvojio nijednu titulu u 2024, već nije odigrao nijedno finale. Padale su mu i tuđe metalne flaše na glavu, borio se sa zdravstvenim tegobama, a onda je neko rešio da izmisli jednu "emotivnu priču" koja veze sa istinom nema.

29. 05. 2024. u 20:55

Komentari (0)

RUSIJA JE ŠOKIRANA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što je onda uradio sin legende SFRJ fudbala - zapanjilo je sve u klubu