VALENSIJA PROTIV TRADICIJE I RANJENOG ATLETIKA: "Jorgandžije" na "Mestalji" zanima samo pobeda

Novosti online

29. 08. 2022. u 10:57

POSLEDNjI put "slepi miševi" su večerašnjeg rivala savladali sada već davne 2014. godine rezultatom 3:1.

ВАЛЕНСИЈА ПРОТИВ ТРАДИЦИЈЕ И РАЊЕНОГ АТЛЕТИКА: Јорганџије на Местаљи занима само победа

Foto: EPA-EFE/Kai Foersterling

Fudbaleri Valensija dočekaće Atletiko Madrid u poslednjem meču trećeg kola španske Primere. Utakmica na "Mestalji" zakazana je za 22.00, a prema poslednjim informacijama, očekuje se pun stadion.

"Slepi miševi" su malerozno poraženi u prethodnoj rundi od Atletik Bilbaa. Baskijsci su na "San Mamesu" slavili sa 1:0.

Pobedu Bilbau je doneo Aleks Berenger golom u finišu prvog poluvremena, ali ju je sačuvala stativa u poslednjem sekundu meča. Nije Valensija imala sreće.

Maleri za tim Đenara Gatuza su krenuli već posle petnaestak minuta utakmice kada se povredio prvi špic Ugo Duro i morao je da ustupi mesto Maksiju Gomezu koji se nalazi pred transferom u Fenerbahče. Prvo poluvreme je teklo u ravnopravnoj borbi bez velikih šansi, a onda je Karlos Soler pogrešio sa poprečnom loptom, omogućio Berengeru da uđe u šansu i da prevari golmana Mamardašvilija udarcem u bliži ugao.

Kao i Valensija, Atletiko je doživeo razočarenje u drugom kolu. Viljareal je odigrao izuzetan meč u Madridu, "jorgandžije" su bile nemoćne pred pulenima Unaja Emerija - 0:2.

Mateus Kunja stavio je na ozbiljne muke Heronima Rulija koji je sačuvao mirnu mrežu prosledivši loptu u korner, a već naredni napad Viljareala doneo je kaznu kojoj je u ogromnoj meri kumovao Nauel Molina. Bek Atletika loše je zahvatio loptu i poklonio Džeremiju Pinu priliku koja se ne propušta.

Vodeći gol gostiju bio je dodatni motiv za Atletiko koji je krenuo u potpunu ofanzivu, a najveće iskušenje za "žutu podmornicu" "jorgandžije" su režirale u 78. minutu kada je prvo Kunja pogodio prečku, a potom Janik Karasko gađao glavom praktično u praznu mrežu. Ipak, loptu već viđenu u golu neverovatnom odbranom zaustavio je Ruli i tako izrastao u junaka pobedničkog tima.

Kako se kraj susreta bližio kraju, nervoza Madriđana je rasla te je u četvrtom minutu nadoknade kulminirala još jednim nerezonskim potezom Moline. Argentinac je isprovociran odugovlačenjem laktom udario rivala u leđa i zaradio crveni karton posle kojeg je Viljareal naplatio igrača više i duboko u sudijskoj nadoknadi overio dugo iščekivani trijumf golom Đerara Morena.

Valensija večerašnjeg rivala nije savladala na prethodnih 15 duela, "slepi miševi" su slavili sada već davne 2014. godine rezultatom 3:1. Strelci na tom susretu bili su Brazilac Miranda (autogol), Andre Gomeš i Nikolas Otamendi. Jedini pogodak za Atletiko postigao je Mario Mandžukić.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,58)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!