PRŠTAĆE NA "CENTRALNOM STADIONU": "Bikovi" protiv "vukova" se bore za prvi trijumf u sezoni

N.P.

27. 08. 2022. u 09:31

DANAS U 15.30 u okviru 4. kola nemačke Bundeslige sastaju se Lajpcig i Volfsburg.

ПРШТАЋЕ НА ЦЕНТРАЛНОМ СТАДИОНУ: Бикови против вукова се боре за први тријумф у сезони

FOTO: AP

Domaćin nema trijumf od početka prvenstva, u prošlom kolu je izgubio na gostovanju Union Berlinu rezultatom 2:0. Tim iz prestonice Nemačke je za šest minuta pregazio "bikove" i imao dva gola prednosti na poluvremenu. Prvo je u 32. minutu pogodio Siebaču, a zatim je isti igrač bio asistent šest minuta kasnije, kada je strelac bio Beker.

Reprezentativac Surinama je u 45. minutu imao fenomenalnu priliku za 3:0, ali je njegov šut otišao pokraj leve stative.

U drugom poluvremenu pitao se samo Lajpcig i konstantno je napadao. Gol nade doneo je Vili Orban u 83. minutu, ali se do kraja Union Berlin odbranio i došao do sva tri boda. Posle dva remija, bikovi su doživeli i poraz i veoma loše ušli u novu sezonu. 


Ekipa Volfsburga u prethodna tri kola ima dva nerešena meča i jedan izgubljeni duel na gostovanju aktuelnom šampionu Bajernu iz Minhena 2:0. U poslednjem prvenstvenom susretu "vukovi" su kod kuće odigrali remi bez golova sa povratnikom u najviši rang nemačkog fudbala Šalkeom.

Izabranici Nike Kovača su diktirali tempo tokom celog meča, imali posed lopte 70% ali lopta prosto nije htela u gol. Domaćini su uputili ukupno 16 šuteva na utakmici od kojih su šest završili u okvir gola. "Vukovi" trenutno zauzimaju 14. mesto u Bundesligi sa dva osvojena boda i gol-razlikom 2:4.   


U poslednjem međusobnom duelu između dva kluba koji je odigran 23. januara 2022. godine Lajpcig je slavio rezultatom 2:0. Golove za "bikove" su postigli Vili Orban u 76. i Joško Gvardiol u 84. minutu susreta.

Oba tima jure prvi trijumf od starta sezone tako da nemaju pravo na kalkulaciju. Očekujemo otvoren meč i pravi spektakl na "Centralnom stadionu" gde prognoziramo da će fudbaleri obe ekipe postići po gol.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić