"LAVOVI" U ŠKOTSKOJ: Cirih brani gol prednosti protiv Hartsa

Novosti online

25. 08. 2022. u 11:41

BORBA za grupnu fazu Lige Evrope.

ЛАВОВИ У ШКОТСКОЈ: Цирих брани гол предности против Хартса

Fudbaleri Ciriha foto: EPA

Fudbaleri škotskog Hartsa pokušaće da pred svojim navijačima savladaju Cirih i tako se plasiraju u Ligu Evrope. Naime, švajcarski "lavovi" su prvi meč plej-ofa rešili u svoju korist rezultatom 2:1.

Odlično je klub iz Edinburga otvorio duel na "Lecigrnudu", Lorens Šenkland je u 22. minutu sa bele tačke savladao Janika Brešera za 0:1. Rezultat na semaforu naterao je domaćina da se uozbilji i pruži svoj maksimum. Cirih je u razmaku od 32. do 34. minuta postigao dva pogotka. Prvo je pogodio Adrijan Gerero nakon nespretne reakcije odbrane gostiju, a ubrzo je na scenu stupio iskusni Blerim Džemaili.

Iskusni vezista je iskoristio loše ispucavanje defanzive Hartsa i sa 12 metara matirao Krega Gordona za, ispostaviće se konačnih, 2:1.

"Srca" velike nade polažu u Berija Mekija, prošle sezone najboljeg asistenta tima i drugog lige. Pripremio je saigračima 15 golova, a više u škotskom Premijeršipu imao je samo Žota iz šampiona Seltika. Pogoci se očekuje od pomenutog Lorensa Šenklanda, dok je Aleksander Kokrejn u prvom kolu učestvovao kod oba gola svog tima i zaslužio mesto u najboljem timu premijernog kola Premijeršipa. 

Trener Ciriha Franko Foda ali i navijači najviše očekuju od talentovanog Vilfrida Njonta (18) kojem se predviđa blistava karijera.

Mladić, koji je već stigao da debituje za seniorsku reprezentaciju Italije, udarna je igla "lavova". Koliko se očekuje od Njonta potvrđuju i reči Roberta Mančinija, selektora koji je pružio šansu u "A" selekciji momku poreklom iz Obale Slonovače.

- On je dečak, ima samo 18 godina i ne treba ga previše pritiskati. Mora da raste polako. Za svoje godine igra fudbal na način na koji niko drugi ne može. A Vilfrid je veoma brz - rekao je Robeto Mančini za italijanske medije i dodao:

- Njegova najbolja uloga je kao drugi napadač, ali može da igra i na krilu. Pred njim je velika budućnost.

Protekle sezone Njonto je odigrao 36 utakmica, postigao 10 golova i zabeležio pet asistencija. Međutim, za sada ne briljira.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,78)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)