SLEPI MIŠEVI DOLEĆU U BASKIJU: Atletik Bilbau i Valensiji remi kao sudbina

M.T.

21. 08. 2022. u 11:28

POD vođstvom novog trenera Đenara Gatuza Valensija je pobednički otvorila sezonu, ali u drugom kolu je pred "slepim miševima" teži zadatak.

СЛЕПИ МИШЕВИ ДОЛЕЋУ У БАСКИЈУ: Атлетик Билбау и Валенсији реми као судбина

Foto: EPA

Valensija danas od 17.30 gostuje u Baskiji Atletik Bilbau na ''San Mamesu'', a to je već znatno drugačija vrsta protivnika u odnosu na Đironu koja je savladana minimalnim rezultatom u prvom kolu. Doduše, Valensija je morala da se pomuči i protiv Đirone pošto je povela iz jedanaesterca, da bi skoro celo drugo poluvreme igrala sa igračem manje pošto je u 52. minutu isključen Komer. "Slepi miševi" su ipak uspeli da osvoje sva tri boda i na najbolji način uđu u novu sezonu La Lige.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde Uroš Račić prvo kolo je presedeo na klupi, iako je uglavnom imao dobru minutažu tokom pripremnog perioda, a verovatno će i protiv Bilbaa meč početi sa klupe.

Atletik Bilbao je u prvom kolu remizirao protiv Majorke, a Baskijci imaju za čim da žale pošto su propustili veliki broj prilika, tačnije golman srpske reprezentacije Predrag Rajković uspeo je da sačuva mrežu ekipe sa mediteranskog ostrva i donese joj bod. Danas na ''San Mames'' dolazi Valensija, a to kada su ove dve ekipe u pitanju veoma često znači da će najverovatije utakmica niti završena remijem.

U prilog tome govore i međusobni susreti ova dva tima. U prethodnih 10 utakmica koje su odigrali u La Ligi Atletik Bilbao i Valensija, čak šest je završeno nerešenim rezultatom. Valensija je uspela da tri puta pobedi, dok je jednom to učinio Bilbao. Baskijci nijednom u tih 10 mečeva nisu uspeli da pobede kao domaćini, dok je Valensija kapo gost na ''San Mamesu'' poslednji put pobedila pre skoro tri godine.

Nekadašnji trener Barselone, a sada na klupi Bilbaa Ernesto Valverede, kao i u prvom kolu neće moći da računa na povređene Mikela Balenziagu i Injiga Martineza i to su i jedini kadrovski problemi koji Baskijci imaju pred ovaj meč.

Gaztuzo neće moći da računa na Komera zbog dobijenog crvenog kartona protiv Đirone, kao i na Hoze Luisa Gaju koji odrađuje suspenziju od četiri meča koja mu je potvrđena posle odluke Disciplinske komisije La Lige. Takođe, Gabrijel Paulista se i dalje oporavlja od povrede zadobijene u pripremnom periodu.

Kakv je Gatuzo bio kao igrač, takav je i kao trener i kod njega nikad nema odustajanja, ali ne znači da takav pristup može obavezno da prođe protiv Atletik Bilbaa, pa se remi čini kao realna opcija.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: UG -2,5 (kvota 1,8)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)