NOVAJLIJA BEZ ŠANSI U BAČKOJ RAVNICI: Lazetić respektuje Lintu

N.P.

21. 08. 2022. u 10:39

NOVOSADSKA Mladost gostuje TSC-u u utakmici 7. kola Super lige Srbije

НОВАЈЛИЈА БЕЗ ШАНСИ У БАЧКОЈ РАВНИЦИ: Лазетић респектује Линту

FOTO: Jelena Lemajić

Domaćin na prethodne dvu utakmice u prvenstvu nema trijumf. Nakon nenadanog poraza kod kuće od Novog Pazara (0:1), odigrao je remi bez golova na gostovanju Napretku. Iako su dosadašnji susreti Kruševljana i Topolčana obilovali golovima, preveliki respekt koji su i uoči utakmice pokazali treneri Dušan Đorđević i Žarko Lazetić, učinio je da su obe strane najpre gledale da sačuvaju svoju mrežu.

TSC je cementiranjem odbrane probao da čeka protivnika i kazni ga za svaku grešku kontrama i time nastavi sjajnu seriju igara i rezultata u gostima, dok Napredak sebi nikako nije ponovo smeo da dozvoli olako primljene golove kao u prethodnom susretu protiv Javora.

Ipak, čini se da su obe ekipe morale da budu hrabrije u pojedinim delovima meča, posebno onim u kojem su probale da dominiraju. Izabranici Žarka Lazetića trenutno zauzimaju šesto mesto na tabeli Super lige sa devet osvojenih bodova i gol-razlikom 7:2.

FOTO: M. Vukadinović


Fudbaleri Mladosti su u padu forme vezali su tri uzastopna poraza u prvenstvu. Svakako najbolniji je u prošlom kolu od vicešampiona Partizana na "Karađorđu" (1:0). Nije bilo mnogo šansi na obe strane sve do 57. minuta kada je priliku  imala domaća ekipa. Sa dvadesetak metara je šutirao Nikola Popović, a intervenciju je zabeležio golman "crno-belih". Partizan je prvu ozbiljniju šansu imao u 66. minutu, pošto je prečku iz slobodnog udarca pogodio Nemanja Jović.

Golman Popović je u četvrtom minutu nadoknade sprečio Iliju Babića da postigne gol za Mladost, da bi samo minut kasnije tim Gordana Petrića došao do pobede posle gola Svetozara Markovića. Puleni Aleksandra Linte nalaze se na 13. mestu u Super ligi Srbije sa četiri osvojena boda nakon šest odigranih kola uz gol-razliku 3:10.

FOTO: M. Vukadinović


Ovo će biti prvi međusobni duel između dva kluba. Mladost je prošle sezone ostvarila najbolji plasman u istoriji kluba plasmanom u najviši rang srpskog fudbala. TSC je pred svojim navijačima na prelepom stadionu favorit, očekujemo da se vrati na pobednički kolosek i osvoji sva tri boda u večerašnjem okršaju.


NAŠ PREDLOG: 1 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju