AJNTRAHT SA JEDNOM DILEMOM: Ima li života posle Filipa Kostića?

M.T.

13. 08. 2022. u 07:23 >> 11:30

DANAS od 15.30 na Olimpijskom stadionu u Berlinu gledađemo susret Herte i Ajntrahta.

АЈНТРАХТ СА ЈЕДНОМ ДИЛЕМОМ: Има ли живота после Филипа Костића?

FOTO: Tanjug/AP

Prvo kolo Bundeslige bilo je pravo mučilište za Hertu i Ajntraht, a naročito se kao bos po trnju proveo osvajač Lige Evrope pošto branilac titule u Nemačkoj Bajern iz Minhena nije imao ni najmanje milosti zatrpavši mrežu Kevina Trapa sa pola tuceta golova u Frankfurtu.

Herta je u gradskom derbiju dobila tri gola u mreži od Uniona, pa će danas od 15.30 oba tima pokušati da poprave bled utisak sa starta sezone.

Ajntraht od danas kreće u novo doba u kojem više neće biti Filipa Kostića. Reprezentativac Srbije potpisao je ugovor sa Juventusom na četiri godine, a Ajntrahtu je pripalo 12 miliona evra uz dodatni novac ako budu ispunjeni određeni bonusi.

Međutim, osim priliva novca u Frankfurtu imaju i brigu kako će dalje bez srpskog internacionalca koji je usko vezan sa svim uspesima kluba u poslednjih nekoliko sezona, a bio je i daleko najbolji asistent u ekipi i jedan od najboljih u ligi pošto je gledao u leđa samo Tomasu Mileru za poslednje četiri sezone. Kostić juče i oprostio od navijača Ajntrahta.

- Odlazak iz Ajntrahta je bila najteža sportska odluka mog života. Ali posle osam godina u Nemačkoj osetio sam da sam spreman da probam nešto novo. Ponosan sam na to što smo zajedno izgradili – poručio je Kostić navijačima Ajntrahta.

Poraz od Bajerna u prvom kolu ne mora ništa da znači pošto su Bavarci zaista liga za sebe u Nemačkoj, ali će svakako negde u podsvesti ostati ta rezultatska katastrofa i protiv Herte, pa je pitanje da li je uspeo trener Oliver Glasner da izdigne igrače iznad toga. Dodatni problem je i što je Ajntraht u sredu doživeo poraz i u Superkupu Evrope od Reala iz Madrida, pa je tim iz Frankfurta u pomalo čudnoj situaciji da je doživeo dva poraza, ali od protivnika koji je su kvalitetniji što i ne bi trebalo da ih onda mnogo brine. Ipak, neuspesi ostavljaju traga.

Herta je prošle sezone uspela tek u baražu da izbori opstanak u Bundesligi i sigurno je da će tim iz Berlina ove sezone imati cilj da makar tu brigu reši znatno ranije kako ne bi strepeli do samog kraja. Ipak, to neće biti lak zadatak za trenera Sandra Švarca i tim koji se nije bog zna kako pojačao.

Kada su međusobni dueli u pitanju, u poslednjih 10 mečeva Ajntraht je slavio pet puta, tri puta je do pobede stizala Herta, dok su dva meča okončana remijem. Prošle sezone su oba tima ostvarila po pobedu i to u gostima, a Herta pred svojim navijačija Ajntraht nije savladala skoro pune četiri godine.

 

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,4)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)