STARI VUK NEMA NAMERU DA STANE: Lučesku vodi Dinamo u elitu

Novosti online

03. 08. 2022. u 10:24

VICEŠAMPION Ukrajine dočekuje Šturm na stadionu "Mijeski" u poljskom Lođu.

СТАРИ ВУК НЕМА НАМЕРУ ДА СТАНЕ: Луческу води Динамо у елиту

Foto: EPA-EFE/ERDEM SAHIN

Nakon trijumfa nad Fenerbahčeom, kijevski Dinamo nastavlja bitku za grupnu fazu Lige šampiona. Vicešampion Ukrajine dočekuje Šturm na stadionu "Mijeski" u poljskom Lođu. 

Iako je turska ekipa obezbedila pozitivnu nulu pred revanš na stadionu "Šukru Saračoglu", ukrajinski velikan je napravio podvig i posle produžetka izborio megdan sa klubom iz Graca - 1:2.

Prelomni trenutak na utakmici dogodio se u 53. minutu kada je Ismael Juksek isključen zbog drugog žutog kartona i tu su kola Fenerbahčea krenula nizbrdo, iako je do tog momenta domaćin držao stvari pod kontrolom i znatno češće pretio od rivala.

Nije prošlo mnogo vremena pre nego što su Kijevljani uspeli da materijalizuju brojčanu nadmoć, svega četiri minuta, a strelac je bio Vitali Bujalski na asistenciju Kedžiore.

Međutim, iako brojčano nadjačan, turski velikan se nije predavao i u 70. minutu je imao veliku priliku da se vrati u meč. Popov i Zabranji su zajedničkim snagama srušili Enera Valensiju u svom kazenom prostoru i dosuđena je najstroža kazna za domaćina, a njenom izvođenju pristupio je upravo Valensija.

Ipak, nepisano fudbalsko pravilo da onaj nad kojim je napravljen penal isti ne treba da izvodi, ponovo se ispostavilo istinitim. Georgi Buščan je prozreo njegovu nameru i odbranio mu udarac, što je dodatno poljuljalo domaćina.

Uprkos svemu, Fenerbahče je u samoj završnici uspeo da dođe do pogotka kojim je izborio produžetak i to preko Atile Salaja. Nakon kornera koji je Linkoln izveo u 88. minutu, Mađar je ostao sam na pet metra od gola i zakucao loptu glavom u mrežu rivala za delirijum na stadionu.

Za potpuni preokret turski tim nije imao snage, a konačan udarac mu je zadao njegov bivši igrač Oleksandr Karavaev u 114. minutu. Vičarenko je sa levog boka uputio loptu po zemlji, a ona je prošla duž čitavog kaznenog prostora na drugu stativu do Karavaeva, koji je stavio tačku na ovu utakmicu.

Šturm je razočarao na premijeri austrijske Bundeslige. Crno-beli su remizirali na gostovanju Volfsbergeru, međutim, sedam dana kasnije usledilo je veliko iznenađenje. Na "Markur areni" pao je aktuelni šampion Salcburg (2:1). Dvostruki strelac za ekipu iz Graca bio je mladi danski fudbaler Rasmus Vinter Hujlund.

Moraće legendarni trener Mirčea Lučesku da obrati posebnu pažnju na pomenutog napadača, ukoliko uspe u tome, Dinamu se smeši dobar rezultat. 

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KADA JE RAK PLUĆA IZLEČIV? Doktorka Đurđević dala odgoor na pitanje o strašnoj bolesti (VIDEO)