"URAGAN" STIŽE U NEVREME: Botafogo je u velikom padu forme

Novosti online

23. 07. 2022. u 12:39 >> 11:06

ATLETKO Paranense gostuje na "Nilton Santosu" u meču 19. kola Serije A.

УРАГАН СТИЖЕ У НЕВРЕМЕ: Ботафого је у великом паду форме

Foto: Profimedia

Botafogo je u veliko padu forme. "Usamljena zvezda" poražena je četiri uzastopna meča u svim takmičenjima. Izabranici portugalskog trenera Luisa Kastra su zbog toga pali na 12. poziciju u Seriji A.

Poslednji poraz crno-beli su doživeli na gostovanju Santosu. "Ribari" su rutinski izašli na kraj sa povratnikom u elitu, golovima najboljih pojednica iz svojih redova stigli su do nova tri boda. Strelci za klub sa "Urbano Kaldeire" bili su Leo Baptistao i supertalenovani Markos Leonardo.

Botafogo ima velike planove za naredne godine. Naime, iza kluba stoji Džon Taksor, američki multimilioner, koji je nedavno postao vlasnik većinskog paketa akcija francuskog Liona, a od ranije "drži" belgijski Molenbek, kao i deo strukture Kristal Palasa. Otkako je Taksor vlasnik 90 odsto Botafoga tad je krenuo uspon ovog kluba, za početak, ako ništa drugo, "usamljena zvezda" će pokušati da izbori plasman u Kopa Libertadores.

Međutim, sada je u mislima samo Atletiko Paranense. Popularni "uragan" stiže u Rio de Žaneiro nakon ubedljive pobede nad imenjakom iz Gojanensea - 4:1. Na meču koji je odigran pre samo dva dana, svoje prve minute u crveno-crnom dresu upisao je iskusni Fernandinjo. Bivši kapiten Mančester sitija vratio se u domovinu kako bi u matičnom klubu završio karijeru.

Petoplasirani Atletko bi novim trijumfom uhvatio rezultatski priključak za vodećim Palmeirasom i tako se upustio u bitku za titulu.

U prethodnom međusobnom okršaju, odigranom 6. januara 2021. godinem, ekipa iz Kuritibe je slavila sa 1:0.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,92) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!