"PARNI VALJAK" VADI FLEKE IZ NIŠA: Partizan uči azbuku od početka

Novosti online

23. 07. 2022. u 08:08

TSC stiže u Humsku.

ПАРНИ ВАЉАК ВАДИ ФЛЕКЕ ИЗ НИША: Партизан учи азбуку од почетка

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Sezona samo što je počela, a Partizan bodovno zaostaje za Crvenom zvezdom. Iako će pojedinci u Humskoj reći da je golom u nadoknadi osvojio, suština je da je izgubio dva poena u Nišu i da posle bolnog remija sa Radničkim (3:3). 

Večeras od 21 čas u Humsku stiže TSC. Biće ovo premijerni meč za crno-bele pred svojim navijačima ali i najverovatniji debi za novajliju Fuseni Dijabatea.

- Duboko verujem da je fudbal timski sport, a ekipa uvek u prvom planu. Dijabate je fudbaler ogormnog kvalteta, uverićete se već na prvoj utakmici, ali je u službi kolektiva i siguran sam da će podići kvalitet cele ekipe. Spada Fuseni u grupu fudbalera zbog kojih se dolazi na stadion, ali kao trener smatram da se zbog svakog ide na tribine. Specifičan je i verujem da ćete imati prilike da se uverite sutra - nagovestio je trener Ilija Stolica debi doskorašnjeg krilnog napadača Trabzona.

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Na istom meču trebalo bi premijerno ove sezone da se pojavi i Ljubomir Fejsa, pošto je propustio uvodnih 180 minuta, a to je onda već neki drugi Partizan.

- Već drugi derbi za nas. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, među najbolje organizovanim u ligi, sa evropskim ambicijama. Srećni smo što se posle dva gostovanja vraćamo kući, pozivam navijače da nas podrže, vide novi tim, u novoj opremi, nekoliko igrača koji će prvi put zakoračiti na naš stadion. Važno nam je da postoji razumevanje za proces koji prolazimo. Svi bi hteli da to bude brže, ali ni u fudbalu, ni u životu stvari ne idu jednostavno. Važno je da 90 minuta bude podrška, a posle meča aplauz ili kritika.

Pitanje je samo da li u srpskom fudbalu, pogotovo među večitima, postoji reč strpljenje za proces. Pogotovo za ideju kakvu Stolica želi da predoči posle ogromnih promena, na klupi i u kadru.

- Bilo gde, ne samo u Paritzanu, mora da postoji vreme za proces. Za sve u životu, pogotovo u sportskom kolektivu kakav je Partizan, mora da postoji razumevanje. Došao je novi trener, otišlo deset igrača, do pre dve sedmice nismo ni imali kompletan tim na okupu. Nije izgovor, ali duboko verujem da azbuka mora da se uči od početka. Nemoguće je nekom reći da odmah počne da čita knjigu, a ne zna sva slova. Uigravanje i mehanizmi su sastavni deo toga - naglasio je stručnjak iz redova "parnog valjka".

Očekivano, Partizan je večerašnjeg rivala savladao na svakom od prethodnih pet mečeva. Poslednji su crno-beli prilično lako rešili u svoju korist - 4:1.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest

Novak Đoković i Rafael Nadal su toliki teniski rivali, da Nole sa pravom kaže da mu je Rafa najveći suparnik u "belom sportu". Španac, međutim, malo više "voli" Rodžera Federera. Ipak, kako je Švajcarac otišao u penziju prošle godine, ostalo je da se ljubitelji tenisa nadaju novim megdanima Noleta i Nadala, a oni bi mogli uskoro da se i dogode.

15. 04. 2024. u 16:46 >> 16:47

KAD AMERIKANCI ODLEPE ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

KAD AMERIKANCI "ODLEPE" ZA SRBINOM: Ne, Nikola Topić neće biti peti pik na NBA draftu

NIKOLA Jokić je već opčinio NBA ligu, čiji je bio dvostruki najbolji igrač, a potom i MVP finala, Bogdan Bogdanović hara tom ligom u aktuelnoj sezoni, ne mareći što često uopšte nije bio starter, ali američka košarkaška javnost već se sprema za novu srpsku senzaciju. Nikola Topić joj je ime i njemu su se ovih dana posvetila dva velika medija u Sjedinjenim Američkim Državama. Sa pravom.

15. 04. 2024. u 16:09

Komentari (0)

HITNA RAFINA KONFERENCIJA ZA ŠTAMPU: Rafael Nadal saopštio veliku vest