BIĆE BURE U FINSKOJ: Helsinki dočekuje češkog prvaka

Novosti online

20. 07. 2022. u 09:44

SKANDINAVCI priželjkuju iznenađenje, ali...

БИЋЕ БУРЕ У ФИНСКОЈ: Хелсинки дочекује чешког првака

Foto: Profimedia

Finski Helsinki nakon dramatične eliminacije letonskog RFS-a ispred sebe ima težak zadatak u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona. Plavo-beli dočekuju Viktoriju Plzenj u prvom meču pomenute runde na svojoj "Bolt areni".

Blizu iznenađenja bio je letonski prvak RFS koji se izborio za penale protiv Helsinkija, ali nije imao sreće na "ruletu" (4:5). Iskusni srpski internacionalac Stefan Panić prošao je put od junaka do tragičara.

On je postigao drugi gol za domaćina (u tom trenutku bilo 2:0), potom je Muriljo pogodio i spasao Fince eliminacije, odvevši meč u produžetke, da bi u penal seriji Panić jedini bio neprecizan.

Viktorija svoje kvalifikacija počinje večeras, češka ekipa preskočila je prvo kolo, imala je više vremena da se pripremi i odmorno krene put Finske.

Tim iz Plzenja je prekinuo trogodišnju dominaciju Slavije i osvojio petu titulu u poslednjih 10 godina, čime je dokazao da više ne postoji monopol velikana iz Praga. Izabranici Mihala Bileka su tako ostali u seriji od čak 20 prvenstvenih mečeva bez poraza. 

Veliki hendikep za Viktoriju biće odlazak najboljeg strelca i igrača iz prošle sezone. Francuz Žan David Bižuel preselio se u saudijsku Al Vahdu kao slobodan fubaler. Njega će pokušati da zameni novopridošli Jan Kliment. Češki napadač stigao je iz Visle sa epitetom povremenog reprezentativca. Jedno od iznenađenja u sastavu plavo-crvenih mogao bi da predstavlja Ondrej Mihalik koji je prošle sezone nastupao za Češke Budejovice.

Gosti su favoriti za prolaz u treće kolo, ipak, ovo je samo prvi meč. Naša redakcija odlučila se za duplu šansu uz maksimum tri gola na utakmici.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,60)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!