DOMINACIJA SE NASTAVLJA: Zenitu nema ravnog u Rusiji

Novosti online

15. 07. 2022. u 10:08

DANAS počinje nova sezona Premijer lige.

ДОМИНАЦИЈА СЕ НАСТАВЉА: Зениту нема равног у Русији

FOTO: AP/Tanjug

U do sada neviđenim uslovima, zbog sankcija od strane UEFA, bez jasne slike o bilo kakvoj budućnosti, 31. šampionat od raspada Sovjetskog Saveza počeće ovog petka od 19 časova okršajem Himkija i branioca trofeja Zenita.

Potpomognut novcem od Gazproma, tim iz Sankt Peterburga je zadržao gotovo sve igrače koje je želeo. Ugovori su istekli Artjomu Dzjubi i Magomedu Ozdoevu, a samo je Brazilac Juri Alberto "pobegao", otišao je na pozajmicu u Korintijans.

Zato, iz tog kluba su došli golman Ivan i krilo Gustavo Mantuan. Doduše, oni nisu najveća pojačanja, već doskorašnji članovi Sočija i neostvarene želje rukovodstva Crvene zvezde, Mateo Kasijera i Rodrigao. Na njih dvojicu Zenit je platio obeštećenje 8.000.000 evra, mada taj posao je iznenadio malo koga, s obzirom na to da su izuzetno bliski saradnici klubovi iz Sankt Peterburga i Sočija.

Kada je ovaj drugi klub osnovan, nastao je praktično od B tima Zenita, indirektno je imao istog gazdu i veliki broj tog prvog sastava su činili pozajmljeni igrači aktuelnog šampiona.

Kakvu sezonu možemo da očekujemo pokazao nam je Superkup Rusije prošle subote. Zenit je preslišao osvajača nacionalnog kupa Spartak sa 4:0, golovima Sergejeva, Malkoma, Vendela i Kasijere, a moglo je lako da bude i ubedljivije. Izabranici Sergeja Semaka osvajanjem trofeja pokazali su da će, po svemu sudeći, dominirati i ove sezone.

Himki je srećan što će ove sezone nastupati u eliti. "Crveno-crni" su prošle takmičarske godine konstantno bili na dnu tabele, a ispadanje su izbegli u baražu kada su u dvomeču bili bolji od SKA Habarovska.

Zenit je slavio na prethodnih deset međusobnih duela, nema sumnje da su favoriti da upišu i jedanaesti trijumf.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)