VELIKANI SU U REZULTATSKOJ KRIZI: Boka bez trenera gostuje San Lorencu

Novosti online

09. 07. 2022. u 09:06

GRADSKI derbi dolazi u nevreme.

ВЕЛИКАНИ СУ У РЕЗУЛТАТСКОЈ КРИЗИ: Бока без тренера гостује Сан Лоренцу

Foto: Profimedia

Fudbaleri San Lorenca dočekaće Boku juniors u derbi susretu 7. kola argentinske Lige profesional. Ekipe iz Buenos Ajresa prilično loše su započele novu sezonu. "Sveci" su trenutno na 15. poziciji sa svega sedam bodova, dok je gigant iz prestonice sakupio devet i nalazi se na 11. mestu.

San Lorenco je u veoma lošoj formi, samo jedan trijumf od početka prvenstva ulivaju nervozu pred nastavak takmičenja. Navijači imaju sve manje strpljenja, a posebno posle poraza od Barakasa u prethodnom kolu. Trener Rubenu Insua je na tankom ledu.

Za razliku od Insue, Sebastijan Batalja je dobio otkaz u Boki nakon 11 meseci na klupi jednog od najvećih klubova planete. 

Otkaz je direktna posledica ispadanja u osmini finala Kopa Libertadores od Korintijansa posle penal ruleta, što je bila kap koja je prelila čašu pošto je klub u velikom padu forme poslednjih sedmica. U poslednje četiri utakmice u svim takmičenjima Boka je doživela tri poraza, uključujući i poniženje od Banfilda drugog dana jula na "Bombonjeri" gde su gosti već posle 45 minuta imali tri gola prednosti, a konačni rezultat mogao je lako da bude i ubedljiviji. Batalja se za taj meč odlučio da izvede praktično ceo rezervni sastav kako bi nosioce čuvao za revanš sa Korintijansom na istom mestu, ali je i taj susret završen nepovoljnim rezultatom. Doduše, bilo je "samo" 0:0, mada se tada uveliko spekulisalo da su nekadašnjem vezisti Boke dani odbrojani.

Uprava i sportski sektor vagali su opcije i na kraju odlučili da preseku vezu sa Bataljom i okrenu se drugim rešenjima. Najviše mu se spočitava to što je sočnim komentarima na konferenciji za novinare nedavno napao upravu kako mu nije obezbedila pojačanja po meri, što je izazvalo nemir ne samo u klupskom vrhu, već i u među igračima. Od tog istupanja je navodno izgubio svlačionicu koja mu je okrenula leđa.

Batalja odlazi iz Boke kao osvajač domaćeg Kupa i Liga kupa, mada mu je nepuna godina na klupi bila kao na rolerkosteru. Došao je kao trener rezervnog sastava, u teškom momentu za Boku, posle otkaza Migelu Anhelu Rusu i kontroverzne eliminacije u Kopa Libertadores od Atletiko Mineira, te deset utakmica bez pobede uz 599 minuta bez postignutog gola.

Sada klub čeka Bataljinog naslednika. Kao dva glavna kandidata pominju se Rikardo Gareka i Kili Gonzales. 

Oba tima su u rezultatskoj krizi, teško je prognozirati pobednika i zato smo se odlučili za golove.

NAŠ TIP: 2-4 (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!