NEMA POPRAVNOG, KO ĆE NA MUNDIJAL? Australija - Peru

Novosti online

13. 06. 2022. u 10:13

JUŽNOAMERIČKA selekcija na stadion "Ahmed bin Ali" u Al Rajanu stiže kao petoplasirana reprezentacija sa svog kontinenta, dok su "kenguri" nakon teške bitke sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima stigli do finalne faze.

НЕМА ПОПРАВНОГ, КО ЋЕ НА МУНДИЈАЛ? Аустралија - Перу

Foto: Profimedia

Bližimo se konačnom spisku reprezentacija koje će nastupati na Svetskom prvenstvu u Kataru. Ostalo je još dva mesta, a jedno je rezervisano za pobednika interkontinetalnog baraža između Australije i Perua.

Južnoamerička selekcija na stadion "Ahmed bin Ali" u Al Rajanu stiže kao petoplasirana reprezentacija sa svog kontinenta, dok su "kenguri" nakon teške bitke sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima stigli do finalne faze.

Prava drama viđena je na jednom od stadiona na kojem će se igrati Svetsko prvenstvo. UAE su dobili priliku da se plasiraju na najveću svetsku smotru prvi put od Italije 1990, kada su jedini put i učestvovali.

Naspram njih stao je redovan učesnik svetskih prvenstava od kada je dobio priliku da igra u većoj konfederaciji. Australija je povela u 53. minutu preko Džeksona Irvajna. Ali samo četiri minuta kasnije Kajo Kanedoo je izjednačio.

Taman kada je delovalo da će se ući u produžetke, fudbaler Ajntrahta Ajdin Hrustić u 84. minutu doneo je neopisivu radost "sokerosima". Pobedu i plasman na završnu borbu za učešće na petom uzastopnom Mundijalu.

Istorijat plasmana Perua na najveću fudbalsku smotru ima nekoliko svojih faza. Nastupili su na prvom Svetskom prvenstvu u Urugvaju, gde se nisu proslavili, ali su narednih 20 godina bili bez učešća i u kvalifikacijama. Od 1958. godine tri puta su pokušavali neuspešno da se kvalifikauju, da bi im to pošlo za rukom tek 1970. godine u Meksiku, gde su ostvarili i najveći uspeh do sada, kada su se probili u četvrtfinale. Taj rezultat su ponovili u Argentini 1978. godine, kada su igrali najbolji fudbal i prirasli srcima mnogim ljubiteljima ove igre i van južnoameričkog kontinenta.

Gledali smo ih i 1982. godine u Španiji, a onda je usledila preduga pauza sve do Mundijala u Rusiji. Neverovatno je da jednu takvu fudbalsku zemlju nismo gledali na Svetskom prvenstvu punih 36 godina.

Po kladionicima Peru je favorit u ovom meču koji se, da podestimo, igra na neutralnom terenu u Kataru. Biće to drugi međusobni susret ove dve selekcije u istoriji, a prvi je odigran na prehodnom Svetskom prvenstvu u grupnoj fazi. Tada je slavio Peru sa 2:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati