"LOKOMOTIVA" U DOBROM RITMU: "Crvena furija" stiže u Prag

Novosti online

05. 06. 2022. u 10:15

ČESI su u premijernom duelu savladali Švajcarsku 2:1., dok je Španija remizirala sa Portugalijom 1:1.

ЛОКОМОТИВА У ДОБРОМ РИТМУ: Црвена фурија стиже у Праг

FOTO: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Češke dočekaće državni tim Španije u drugom kolu grupe "A2" Lige nacija. "Lokomotiva" će u Pragu pokušati da stigne do drugog trijumfa u takmičenju i tako se osami na čelu tabele.

Česi su u premijernom duelu savladali Švajcarsku 2:1. Iako su naši rivali predstojeće jeseni na Mundijalu meč počeli bez Džerdana Šaćirija i Harisa Seferovića, glavni utisak bilo je to kako su domaći postizali golove.

Već u 11. minutu je bilo 1:0 za domaće, kada je Jan Kuhta iskoristio zbunjenost u odbrani Švajcaraca posle auta sa desne strane. Odlično ubačena lopta kao da je sve šokirala, niko nije odreagovao, pa je napadač Češke neočekivano lako doveo svoj tim u vođstvo.

Izjednačio je Noa Okafor tik pred kraj prvog poluvremena, ali je novi šok za Švajcarsku stigao u 58. minutu meča. Tada je Đibril Sou postigao autogol i to na kakav način.

Centaršut Jankta sa leve strane se odbio od leđa Soua, a iako je to bilo na oko 25 metara iskosa od gola gostiju, ponovo niko nije uspeo da odreaguje i lopta je završila u mreži Švajcarske.

Španija je sa druge strane remizirala u velikom derbiju sa Portugalijam 1:1.

"Crvena furija" je ostavila bolji utisak, ali i igrala od starta u jačem sastavu. Portugalci su počeli bez Kristijana Ronalda, Rikarda Orte i Gonzala Guedesa, a napad su predvodili Andre Silva, Otavio i Rafael Leao. Tek ulaskom pomenute trojke gosti su uspeli da učine nešto konkretno i pogotkom Orte - napadača Brage, delom u vlasništvu Malage zbog čega se trenutno dva kluba raspravljaju oko njegovog potencijalnog transfera u Benfiku - stgili do izjednačenja. Bilo je to u 82. minutu nakon akcije Guedesa i Kansela po desnoj strani.

Prethodno su domaćini meča igranog u Sevilji vodili od 25. minuta, kada je Alvaro Morata realizovao kontranapad na asistenciju Pabla Sarabije, kog je majstorski uposlio supertalentovani vezista Barselone Gavi.

Uprkos trijumfu nad "sajdžijama", Česi moraju da se nose sa činjenicom da je Španija favorit na njihovom terenu. Ipak, moramo biti oprezni, zbog toga smo se odlučili za duplu šansu uz dva ili više pogotka na meču.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)