UTAKMICA JE U DRUGOM PLANU: Poljaci brinu zbog Levandovskog, Vels razmišlja o baražu

Novosti online

01. 06. 2022. u 08:35

POČINjE treće izdanje Lige nacija.

УТАКМИЦА ЈЕ У ДРУГОМ ПЛАНУ: Пољаци брину због Левандовског, Велс размишља о баражу

Tanjug/AP

Reprezentacija Poljske dočekaće Vels u prvom kolu grupe "4" elitne faze Lige nacija. Meč u Vroclavu u drugom je planu kompletne fudbalske javnosti. Naime, Velsu je ovo "generalna proba" pred finalni meč baraža za Svetsko prvenstvo, dok je sa druge strane tema broj jedan Robert Levandovski.

Mesecima traje saga oko statusa Poljaka u Bajernu i izgleda da se bliži kraju. Koliko zbog interesovanja Barselone, toliko i zbog nesuglasica sjajnog špica sa rukovodiocima nemačkog prvaka. Trzavice su započele još prošlog leta, kulminiraće ovog, bez obzira na činjenicu da je Leva ugovorom vezan za "Alijanc arenu" još godinu dana.

- Moja era u Bajernu je završena! Više ne vidim mogućnost da igram za taj klub. Ne želim više da igram za njega. Transfer je najbolje rešenje za obe strane. Bajern je ozbiljan klub i nadam se da me neće zadržavati samo zato što to može - poručio je Levandovski iz kampa reprezentacije Poljske pred početak trećeg izdanja Lige nacija.

Kratak spoj na relaciji Levandovski – uprava Bajerna nastao je oko uslova pod kojima bi potpisao novi ugovor. Robert je želeo još minimum dve godine saradnje, uveren da je i u 33. sposoban da rešeta, dok su čelnici bavarskog giganta nudili samo nastavak na 12 meseci. Do juna 2024. Valja imati na umu i insistiranje menadžera Pinija Zahavija da njegov klijent dobije takve uslove ili da, ako ih ne dobije, promeni sredinu, zbog čega je paralelno pregovarao sa Barselonom.

Vels čeka epilog meča Škotske i Ukrajine.

Evropski baraž nije kompletiran, zbog rata u Ukrajini ta reprezentacija nije mogla da odigra meč sa Škotskom u polufinalu, ali FIFA je odredila novi termin. Početkom meseca ćemo saznati ko će biti poslednji evropski predstavnik na prvenstvu sveta.

FOTO: AP/Tanjug

Utakmica Škotska – Ukrajina igraće se 1. juna u Glazgovu, a pobednik će 5. juna odmeriti snage sa Velsom u Kardifu za ulaznicu za Mundijal. Velšani su u prvom polufinalu savladali Austriju na krilima Gareta Bejla. Fenomenalni Italijan Karlo Ančelota koji predvodi Real Madrid ne vidi Bejla u svojim planovima, a ovaj uprkos maloj, skoro nikakvoj minutaži, za svoju reprezentacija igra kao u najslavnijim danima.

Pobednik ovog baraža igraće u grupi B na prvenstvu sveta zajedno sa Engleskom, SAD i Iranom.

NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!