LIGA NACIJA: Balkanski derbi u grupi "C"

N.P.

02. 06. 2022. u 11:07 >> 12:11

VEČERAS su na programu mečevi grupe "C" Lige nacija, redakcija "Tipa" je za vas pripremila analizu tri večerašnje utakmice.

ЛИГА НАЦИЈА: Балкански дерби у групи Ц

FOTO: AP/Tanjug

18.00: Bugarska - Severna Makedonija

Izabranici Jasena Petrova dočekuju naše južne susede u meču 1. kola Lige nacija. Bugarska još uvek čeka svoj prvi nastup na Svetskom prvenstvu u ovom veku, nakon što nisu uspeli da se kvalifikuju za turnir u Kataru 2022. godine. Samo osam bodova prikupljenih u isto toliko odigranih utakmica dovelo je do toga da su završili na 4. mestu u svojoj kvalifikacionoj grupi iza Švajcarske, Italije i Severne Irske. "Lavovi" su u prošlom takmičenju Lige nacija odigrali jako loše, ostvarili su četiri poraza uz dva remija i završili na poslednjem mestu Grupe B.


Severna Makedonija je za dlaku propustila da se plasira u Katar na završni turnir. Puleni Blagoja Milevskog su u polufinalu senzacionalno izbacili četvorostrukog svetskog šampiona Italiju, dok su u finalu poraženi od Portugala golom Bruna Fernandesa. Makedonci su u prošlom nastupu u Ligi nacija završili na drugoj poziciji u grupi "2" sa 9 osvojenih bodova, dva manje od lidera Jermenije.


Naši južni susedi su poslednji put odigrali utakmicu u Bugarskoj daleke 2001. godine i izgubili rezultatom 1:0. U večerašnjem okršaju u Razgradu očekujemo da će fudbaleri obe reprezentacije postići po gol, kvota je jako dobra.


NAŠ PREDLOG: GG (kvota 2,02)

18.00: Gruzija - Gibraltar 

Gruzija u Tbilisiju dočekuje reprezentaciju Gibraltara u prvoj utakmici Lige nacije. Domaćin nije uspeo da se kvalifikuje na završni turnir u Kataru, zauzeli su 4. mesto na tabeli grupe "B" sa osvojenih 7 bodova. Bivši defanzivac Bajerna iz Minhena Vili Sanjol, koji je preuzeo reprezentaciju u februaru prošle godine, sada se nada da će njegova ekipa pružiti svoj maksimum u predstojećim mečevima. U poslednjem izdanju Lige nacija Gruzija je zauzela 3. poziciju u grupi "2"  iza Severne Makedonije i Jermenije.

Foto: EPA-EFE/ZURAB KURTSIKIDZE


Gibraltar je jedna od najslabijih reprezentacija na starom kontinentu. Izabranici Hulia Cezara Ribasa su u minulom izdanju Lige nacija završili na 1. mestu na tabeli grupe "D" sa osam osvojenih bodova, ispred Lihtenštajna i San Marina. Gosti putuju u Tblisi pošto su pobedili samo jednom od poslednjih 17 međunarodnih mečeva na strani.


Iskusni defanzivac Gruzije Guram Kašija će biti partner Laši Dvaliju na poziciji centralnog beka, dok se u tim vraćaju oporavljeni Otar Kakabadze i Guram Giorbelidze.


Što se tiče Gibraltara, Ribas se drži formacije 5-3-2, a očekuje se da će 39-godišnji kapiten Roj Čipolina početi meč zajedno sa Skotom Vajsmanom i Ajmenom Muelhijem u srcu odbrane.


Domaćin je savladao današnjeg rivala na svakom od minula četiri međusobna duela gde je u proseku postizao tri pogotka na utakmici. Kvota na kec je jako mala i savetujemo da je pojačate sa minimum tri gola na utakmici.


NAŠ PREDLOG: 1&3+ (kvota 1,40)

Severna Irska - Grčka

U meču 1. kola Lige "C" Lige nacija Severna Irska dočekuje reprezentaciju Grčke. Domaćin nije uspeo da se plasira na Svetsko prvenstvo u Katar pošto je zauzeo 3. poziciju u grupi "C" sa devet bodova. Ekipa Iana Baraklouga je u prethodnom izdanju Lige nacija završila  na poslednjem, 4. mestu na tabeli grupe 1 sa svega dva osvojena boda nakon šest odigranih susreta, ispred nje su bili Rumunija, Norveška i Austrija.


Grci su posle neuspeha za plasman na završni turnir u Katar dobili novog selektora Gusa Pojeta. Urugvajac je na debiju uspeo u prijateljskom meču da savlada Rumuniju (1:0) u Bukureštu i izgubi identičnim rezultatom od Crne Gore u Podgorici. 

Profimedia


Irce raduje podatak da se u tim vraća defanzivac Džoni Evans, dok meč propušta Kreg Katkarta zbog povrede. Kod gostiju u kombinaciji neće biti Dimitris Pelas, dok bi napad trebalo da predvodi oporavljeni Vangelis Pavlidis.


Severna Irska je pobedila Grčku na minula dva međusobna duela, mi savetujemo da u večerašnjem okršaju pokušate sa kombinacijom golova, jer mi očekujemo da će ih biti minimum dva, a maksimum četiri na meču.


NAŠ PREDLOG: UG 2-4 (kvota 1,77)

 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to naziva Rusija, i dalje spada u one vesti koje se s posebnom pažnjom prate širom sveta, a među njima se izdvajaju i neki sportski segmenti, najviše zbog sankcija ruskim i beloruskim sportistima. Ali, do ovog rata je bilo nezabeleženo da se zbog Rusije - u jednoj sasvim drugoj zemlji uvede sankcija sopstvenom reprezentativcu.

16. 05. 2024. u 20:25 >> 23:02

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)