TIP - TEMA: SRBI GLAVNI PROTAGONISTI U DVA OD PREOSTALA ČETIRI MEČA OSMINE FINALA LŠ

Đ.S.

22. 02. 2022. u 09:35

DV7 potapa „podmornicu“ * Tadić nanišanio „orlove“ * *Juve mnogo ofanzivniji od dolaska našeg asa * Kapiten Srbije i Ajaksa se vraća u Lisabon

ТИП - ТЕМА: СРБИ ГЛАВНИ ПРОТАГОНИСТИ У ДВА ОД ПРЕОСТАЛА ЧЕТИРИ МЕЧА ОСМИНЕ ФИНАЛА ЛШ

Instagram / vlahovicdusan

Prošlonedeljni program vratio je Ligu šampiona pred ljubitelje fudbala i revnosne prognozere, a u utorak i sredu, vreme je za nastavak. Mečevima između Atletiko Madrida i Mančester junajteda, Ajaksa i Benfike, Čelsija i Lila, kao i Juventusa i Viljareala, prvi mečevi osmine finala najboljeg klupskog takmičenja na svetu, biće kompletirani, a revanši su na programu 8, 9, 15 i 16. marta.

Po imenima, sudar Atletika i Mančestera, biće najzvučniji. Ipak, gledajući formu i igru oba tima, daleko je to od evropskog fudbalskog krema. Domaćim obožavaocima najlepše igre bez dileme će zapasti za oko dueli u Viljarealu i Lisabonu, budući da bi u glavnim ulogama trebalo da se nađu srpski asovi, dva Dušana – Vlahović i Tadić. Najmanje neizvesnosti se očekuje u Londonu, gde Čelsi dočekuje Lil i nošen talasom euforije nakon osvajanja titule svetskog klupskog prvaka, šampion Evrope bez dileme želi da većinu posla završi u prvom meču i sve prebrine do revanša.

PO NAVICI – 2:1

Upravo će okršaj „plavaca“ i „doga“, uz Juve i Viljareal, prvi biti na programu, u utorak (21.00). Tradicija, što se tiče duela Engleza i Francuza, kaže da su se ove dve ekipe samo dva puta sastajale u grupnoj fazi Lige šampiona 2019, i oba puta je bio isti rezultat – 2:1 za Čelsi. Pogled na formu i jednih i drugih kaže da četa Tomasa Tuhela polako hvata ritam i budi se iz zimskog sna tokom kojeg je najverovatnije ispustila titulu u domaćoj Premijer ligi. Sa druge strane, Lil igra po principu toplo-hladno, ali već sada je jasno da je ona ekipa koja je lane bila jedno od najprijatnijih fudbalskih iznenađenja na Starom kontinentu, nema isti sjaj. Ekipe iz vrha tabele su ih bez problema dobijale u Francuskoj, a čini se da ih samo čudo spašava iste sudbine u Londonu.

Foto: AP

Daleko uzbudljivije, trebalo bi da bude u Španiji, gde Viljareal dočekuje Juventus. Od dolaska Dušana Vlahovića, popularnog „DV7“ (inicijali, uz broj na dresu), „stara dama“ je znatno porasla u formi, dok ni „žuta podmornica“ ne može a da se ne pohvali dobrim učinikom u prvenstvu. Prošlogodišnji prvak Lige Evrope nikada ranije imao prilike da se susreće sa Juventusom u takmičarskim utakmicama, samo jedna prijateljska i to 2009, tako da u tradiciju ne treba puno polagati. Ipak, pogled na statistiku kaže da ne bi bilo pogrešno očekivati otvorenu utakmicu, ali ne sa puno golova. Negde na sredini se treba naći, kada je u pitanju golgeterska prognoza sudara Juvea i Viljareala.

TRADICIJA UZ AJAKS

Narednog dana, u sredu, još jedan Srbin će biti protagonista u najboljem takmičenju na svetu. Dušan Tadić i Ajaks bili su nepogrešivi u grupnoj fazi, a sada im je na programu tim sa kojim i te kako mogu da se nosi. „Kopljanici“ su pre ovog vikenda, bili u seriji od devet uzastopnih pobeda i to sa ubedljivom razlikom, dok se lisabonski „orlovi“ šaraju između pobeda remija i poraza. Trivija koja ne mora puno da znači, ali možda nekome pomogne, kaže da je poslednji put kada je Tadić bio na stadionu „Da Luš, namestio i dao gol za reprezentaciju Srbije protiv Portugalije, a nema razloga da to ne ponovi i u dresu Ajaksa, na kojem mu oko ruke stoji kapitenska traka. Kada je u pitanju tradicija između portugalskog i holandskog velikana, Benfika je samo jednom slavila, a Ajaks četiri puta, uz dva remija.

FOTO: AP/Tanjug

ISTORIJA U MADRIDU

Voli naš narod da kaže da se najbolje ostavlja za kraj, međutim, u slučaju duela Junajteda i Atletika, malo ko bi rekao da je zaista tako. Ekipe koje ne pružaju apsolutno nikakav užitak navijačima i ljubiteljima fudbala, sastaće se u sredu na madridskom zdanju „Vanda Metropolitano“. Svi preduslovi za spetakl su tu, ali kao što brojni filmovi skupe mega-zvezde nadajući se Oskaru, pa ispadnu u stvari ostvarenja B produkcije, tako nekako i „đavoli“ i „jorgandžije“ deluju na zelenom pravogaoniku. Mršavo, neubedljivo, bez želje za nadigravanjem... Ipak, ako postoji prostor da zablistaju, to je pozornica pod svetlima Lige šampiona. Junajted i Atletiko nikada u istoriji nisu odigrali međusobni meč... Ono što na prvi pogled deluje je da na pomenutom meču neće biti puno golova. Hrabriji bi se usudili da kažu da se mreže neće tresti. Opet, nikada u fudbalu nije kao što se čini, pa možda „đavoli“ i „jorgandžije“ prirede spektakl. Nikad se ne zna...

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)