UZ "STARI GRAD" DO NEBESKIH VISINA! Mladi Užičani vredno treniraju i postaju zvezde globalno sve popularnijeg olimpijskog sportskog penjanja

N. JANKOVIĆ

21. 05. 2021. u 07:10

DECA iz Užica su na dobrom putu da postanu zvezde jednog, širom planete, sve popularnijeg sporta: na prvenstvu Beograda u sportskom penjanju, održanom u Guči, mališani iz grada na Đetinji osvojili su skoro sva odličja.

УЗ СТАРИ ГРАД ДО НЕБЕСКИХ ВИСИНА! Млади Ужичани вредно тренирају и постају звезде глобално све популарнијег олимпијског спортског пењања

Foto SPK "Stari grad"

Istrajnost na treninzima spojena sa druženjem dala je rezultate, a učestali uspesi ovih devojčica i dečaka tema su o kojoj se među Erama govori s ponosom.

Zlatna odličja osvojili su školarci Nikolina Mitrović, Nikolina Prljević, Matej Knežević i Ognjen NJegošević, dok se Lenka Stevanović izborila za drugo mesto u svojoj kategoriji. Do bronze se uspela Duška Stranjaković, a stopama šampionske generacije sigurno gaze i Tatjana Marković, Nađa Mitrović, Mateja Čeganjac iz Sportskog penjačkog kluba "Stari grad".

Foto SPK "Stari grad"

- U proteklom periodu u okolini Užica postavljeno je čak 100 penjačkih smerova na prirodnim stenama, a naš grad, okružen planinama, kao stvoren je za razvoj i popularizaciju ovog sporta. Klub sada ima i bolderanu, penjalište u zatvorenom prostoru u krugu nekadašnje kasarne u Krčagovu, pa uspesi nisu mogli izostati - kaže Nemanja NJegošević, otac jednog od užičkih šampiona.

DOMAĆIN DRŽAVNOG ŠAMPIONATA?

U GRADU na Đetinji uz košarku, fudbal i atletiku, sportsko penjanje postalo jedna od najlepših tema poklonika sporta.

Očekuje se da će Užice, nakon niza uspeha i svrstavanja u epicentar sportskog penjanja u državi biti domaćin državnog šampionata. U "Starom gradu" nadaju se da će sportisti kojima se Užičani ponose, imati veću podršku lokalne zajednice.

Decu i roditelje je u klubu okupio trener Radoslav Knežević, njegov entuzijazam dao je sjajne rezultate u sportskom, ali i u vaspitnom i društvenom pogledu.

ASOVI Duška i Ognjen, Foto SPK "Stari grad"

Sportsko penjanje postalo je olimpijska disciplina od 2020. godine, najuspešniji takmičari inspiracija su deci širom sveta, a užički mališani zaljubljeni u vertikalne puteve, teže od onih uobičajenih, zasijali su punim sjajem.

Deca na takmičenja najčešće odlaze u pratnji roditelja. Mame i tate na svaki način podržavaju želju dečaka i devojčica da se uzdignu visoko, neretko su vozači ili kuvari na ovim putovanjima. Tako je dečja, adrenalinska sportska strast u sebi objedinila druženja, kao i upoznavanje svih kutaka Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)