KORONA POSUSTAJE NA JUGU: Svega sedam novoobolelih u Pčinjskom okrugu

J. S.

20. 05. 2021. u 13:50

PREMA poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 218 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 7 je pozitivnih na koronavirus.

КОРОНА ПОСУСТАЈЕ НА ЈУГУ: Свега седам новооболелих у Пчињском округу

Foto: J. S.

Od tog broja po 3 su iz Vranja i Vladičinog Hana i jedan iz Surdulice. U ostalim opštinama Pčinjskog okruga nije bilo novih zaražavanja koronavirusom.

U kovid ambulanti u Vranju tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 87 pregleda, od čega je 31 broj prvih pregleda. Uzorkovana je krv kod 35 pacijenata i sačinjeno 28 RTG pluća.

Urađeno je 39 antigenskih i dva PCR testa, od kojih su dva pozitivna na koronavirus. Dijagnostikovana je bronhopneumonija kod četiri  pacijenta.

U kovid bolnici u Vranju trenutno su hospitalizovana 36 pacijenata. Od tog broja 30 je  pozitivno na koronavirus, a 27 ima bronhopneumoniju. Na kiseoniku su 22 pacijenta. Na bolničko lečenje u predhodna 24 sata primljeno je 6 pacijenata, otpušteno četiri, od kojih je jedan transportovan za Kruševac i jedan za Surdulicu. Trenutno je u kovid bolnici Vranje 40 slobodnih postelja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković