SMOTRA RECITATORA "PESNIČE NARODA MOG": Lea, Marija i Milica na republičkom takmičenju u Valjevu

S.M.J.

19. 05. 2021. u 21:04

NA Okružnom takmičenju recitatora “Pesniče naroda mog” titulu pobednika poneli su Lea Rajić iz OŠ „Vera Radosavljević“, Marija Marinković iz OŠ „Vuk Karadžić“ i Milica Ćosić iz Negotinske gimnazije.

СМОТРА РЕЦИТАТОРА ПЕСНИЧЕ НАРОДА МОГ:  Леа, Марија и Милица на републичком такмичењу у Ваљеву

Foto: S.M.J.

One će predstavljati opštinu Negotin i Borski okrug na republičkom takmičenju u Valjevu.

Žiri u sastavu: mr Verica Rakonjac Pavlović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Beograda, Predrag Grbić, glumac i Miroslav Stojmenović, profesor srpskog jezika i književnosti iz Zaječara ocenjujući takmičare doneli su odluku da u mlađem uzrastu drugu nagradu ponese Sara Škodrić iz OŠ „Pavle Ilić Veljko“ u Prahovu, a treću  Dušan Mišić iz OŠ „Branko Radičević“.

U srednjem uzrastu drugo mesto osvojila je Sofija Vidanović iz OŠ „Vera Radosavljević“, a treće Anja Tričković  iz OŠ „ Vera Radosavljević“.

U najstarijem uzrastu, u konkurenciji srednjoškolaca, pored Milice Ćosić koja je pobedila,  drugo mesto ostojio je Stefan Hristov iz Poljoprivredne škole „Rajko Bosnić“, treće Mia Stanković iz Negotinske gimnazije, a četvrto Milica Jevremović iz iste škole.

I okružna smotra recitatora održana je onlajn, uz učešće negotinskih recitatora, budući da se pozivu organizatora Doma kulture “Stevan Mokranjac” i Narodne biblioteke “Dositej Novaković” nisu odazvali predstavnici gradova i opština iz okruženja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)