DA STVORIMO BOGATU SPORTSKU TRADICIJU: Ministar Udovičić i gradonačelnik Pajić u Majuru kod Šapca (FOTO)

V. MITRIĆ

16. 05. 2021. u 18:10

MINISTAR omladine i sporta Vanja Udovičić posetio je Šabac i sastao se sa gradonačelnikom dr Aleksandom Pajićem u Gradskoj kući gde su razgovarali o sportskoj infrastrukturi.

ДА СТВОРИМО БОГАТУ СПОРТСКУ ТРАДИЦИЈУ: Министар Удовичић и градоначелник Пајић у Мајуру код Шапца (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Ministar i gradonačelnik su potom posetili Majur, gde su svečano otvorili fiskulturnu salu u Osnovnoj školi „Majur”.

Prilikom otvaranja sale, ministar je istakao da je ovo izuzetno značajan dan za stanovnike Majura, ali i okolnih mesta.

- Ulaganje u sportsku infrastrukturu je preduslov da se nastavi bogata sportska tradicija, ali i kvalitet života svih građana. U Osnovnoj školi „Majur” koja ima tradiciju dugu 134 godine đaci neće više časove fizičkog vaspitanja održavati u dve učionice, kao što je to bilo do sada, već će moći da u savremeno opremljenoj fiskulturnoj sali sa novom opremom, zavole sport. Dodatna prednost ove sale je mogućnost da je lokalni sportski klubovi koriste za treninge, što će stvoriti uslove da u ovom mestu postanu aktivni mnogi sportovi - istakao je ministar Udovičić i dodao da će ova sala dati motivaciju svim učenicima i da se nada da će ovde stasati budući šampioni.

Ovo je, po rečima ministra Udovičića, “tendencija koju treba da nastavimo širom Srbije, jer želja nam je da sve škole dobiju ovakve fiskulturne sale, i da omogućimo našoj deci najbolje moguće uslove da se bave školskim sportom, da imaju kvalitetniju nastavu, ali i da omogućimo lokalnim klubovima da u boljim uslovima ostvaruju svoje rezultate”.

Gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić kazao je da će učenici ove škole sada imati jednu od najvećih i najmodernijih fiskulturnih sala u regionu.

- Škola je nakon rekonstrukcije i nadgradnje objekta dobila četiri nove učionice, svečanu salu, fiskulturnu salu, novu kotlarnicu na biomasu i nove sportske terene. Nakon završenih radova, učenici će nastavu pohađati u jednoj smeni. Ovaj projekat vredan je dva miliona evra i država je pokazala da je partner našem gradu - rekao je gradonačelnik Šapca, naglašavajući da je ulaganje u obrazovanje ulaganje u budućnost.
Pajić je obećao da će biti nastavljena rekonstrukcija obrazovnih zdanja.

- Zahvalan sam državi na velikoj podršci. Izuzetno sam srećan što će učenici i meštani Majura sada imati adekvatne uslove za bavljenje sportom, a sportski klubovi još jedan objekat za ovu namenu poručio je Pajić.

Za nove sportske početke, osnovnoj školi u Majuru ministar Udovičić uručio je i komplet opreme za fiskulturnu salu, košarkaške table sa zglobnim obručima, golove, odbojkašku mrežu i 40 lopti za košarku, rukomet, odbojku i fudbal.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri