OAZA U CENTRU GRADA: Svečano otovoren rekonstruisani gradski park u Vranju (FOTO)

D. RISTIĆ

15. 05. 2021. u 20:43

U PRISUSTVU ministarke turizma i telekomunikacija Tatjane Matić, u Vranju je svečano otvoren rekonstruisani Gradski park.

ОАЗА У ЦЕНТРУ ГРАДА: Свечано отоворен реконструисани градски парк у Врању (ФОТО)

Foto: D. Ristić

Nakon dve godine radova, Vranjanci, naročito oni najmlađi, nisu krili radost što konačno ulaze u obnovljeni park, uprkos lošem vremenu. Ministarka Tatjana Matić je kazala da je veoma ponosna što stoji pored spomenika velikom Borisavu Stankoviću u obnovljenom Gradskom parku.

- Dragi Vranjanci, čuvajte svoju istoriju i tradiciju, jer zaista imate čime da se ponosite. Ministarstvo podržava mnoge projekte i drago mi je da vidim da sve to ima smisla - kazala je ministarka, izražavajući zadovoljstvo što će park, uz druge znamenistosti grada, biti deo bogate turističke ponude Vranja.

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je na otvaranju kazao da je prelepa oaze u samom centru grada, rekonstruisana tako da se sačuva duša parka, podignutog 1890. godine, ali i da se oplemeni novim saržajima. Za najmlađe, tu je obnovljeno igralište sa novim mobilijarom, za starije - šahovski kutak. Obnovljena je i letnje scena i postavljena LED rasveta, a novi izgled dobio je i centralni plato ispred spomenika Bori Stankoviću. Park je dobio i Muzički paviljon i fontanu, zahvaljujući čemu će biti dobar prostor za kulturne i muzičke događaje, kazao je gradonačelnik, zahvaljujući se Vranjancima na strpljenju i nadležnom ministarstvu na podršci.

On je apelovao na sugrađane da čuvaju svoj park kako bi, lep i umiven, bio dobar i budućim naraštajima. Na kraju, puštanjem balona u vis, park je zvanično otvorila petogodišnja Neda Stanković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave