DOZE GDE PACIJENTI KAŽU: Vakcinacija protiv korona virusa u Jadru

04. 05. 2021. u 11:05

U LOZNIČKOM kraju je veliko interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa, koju dnevno primi i višeod 200stanovnika Jadra.

ДОЗЕ ГДЕ ПАЦИЈЕНТИ КАЖУ: Вакцинација против корона вируса у Јадру

Foto: V.Mitrić

Vakcinisanje se odvijalo i u dane praznike.Pored rada u Domu zdravlja i ambulantama, ekipe  Doma zdravlja,predvođene direktorkom,dr  Brankom  Krasavac, odlaze svakodnevnoi donajudaljenih mesta, poput onih podno Cera i Iverka.

-Ljudima našeg kraja stalno ukazujemo na značaj vakcinisanja, dajemo im mogućnost, u bukvalnom smislu, da vakcine prime gde je njima i najbliže i najlakše -kaže dr Krasavac. -Uključili smo sve zaposlene u ovaj posao,uključujući i lekare sa stomatologije,koji su se, takođe, odlično pokazali u ovom poslu.

Krov kovid ambulantu DZ u gradu na Štiri dnevno prođe oko 100 pacijenata, što je trostruko i više manje, nego pre nekoliko sedmica.Organizacija rada u ustanovi je takva,kaže dr Krasavac, da vrlo brzo mogu da se organizuju i za najveći mogući broj pacijenata,kako se kaže u narodu,“u zlu ne trebalo“.

Najveće je interesovanje za kinesku vakciju.Valjano se odvija i proces revakcinacije.Mnogi stanovnici, sa leve obale Drine, iz RS i BiH, jako su zainteresovani  da prime vakcinu u Loznici,ali zato nema mogućnosti,osim ako imaju državljanstvo i prebivalište u Srbiji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO VUČIĆ NE POBEDI, SRBIJU ČEKAJU TEŠKI DANI PO SVIM PITANJIMA... Darko Miličić poslao važnu poruku o aktuelnoj političkoj situaciji (VIDEO)