GRAD DELI PARE ZA KULTURU: Za konkurs izdvojeno 8,5 miliona dinara

V.Mitrić

30. 04. 2021. u 12:40

KONKURSOM za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti kulture za ovu godinu, grad Šabac je dodelio ugovore čija je ukupna vrednost oko 8,5 miliona dinara i to za 24 najkvalitetnija projektna predloga koja su pristigla na konkurs.

ГРАД ДЕЛИ ПАРЕ ЗА КУЛТУРУ: За конкурс издвојено 8,5 милиона динара

V.Mitrić

Ugovore je uručio gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić koji je istakao da će grad snažno podržati sve one koji nameravaju da ulepšaju kulturnu scenu Šapca.

- Posebno bih izdvojio kulturna umetnička društva, zatim kvalitetne muzičke, likovne i pozorišne projekte, posebno mladih umetnika, koji će sredstvima Grada biti realizovani. Takođe, drago mi je da će neki projekti biti sprovedeni i na seoskom području čime će se uključiti i talentovani mladi ljudi sa sela. Svi ovi projekti, čija ostvarenje će umnogome zavisiti i od epidemijske slike tokom 2021. godine, treba da obogate kulturnu scenu Grada Šapca i pokažu našu opredeljenost da je kultura jedna od oblasti društvenog života bez kojeg grad Šabac ne može postati – Grad budućnosti -  rekao je gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić.

Jasmina Lazarević ističe da je počastvovana što je njeno literarno delo „Devojka iz doline jorgovana IV: Epidemija pegavog tifusa u Srbiji“ odabrano od strane komisije.

- Ovo je za mene najsrećniji dan. Zahvaljujem se našem dragom gradu, našem Malom Parizu i Srpskom Verdenu, koji je znao da prepozna prave vrednosti i da ih nagradi kako bi bile pretočene u umetničke projekte koji će služiti budućim naraštajima. Naši čelnici Grada su to imali u vidu, i ja kao pojedinac sam izuzetno srećna. Knjiga je posvećena svim lekarima koji su tokom epidemije tifusa preminuli. I danas se borimo sa užasnom pošasti koja je pogodila ceo svet, te se nadam da će delo naići na dobar prijem - rekla je Jasmina Lazarević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!