MAŠINSKI FAKULTET DOBIO NOVOG DEKANA: Profesor Popović izabaran u prvom krugu

B.B.

23. 04. 2021. u 11:17

NOVI dekan Mašinskog fakulteta Univerziteta u Beogradu je prof. dr Vladimir Popović, koji će na dužnost stupiti 1. oktobra, kada ističe mandat aktuelnom dekanu prof. dr Radivoju Mitroviću.

МАШИНСКИ ФАКУЛТЕТ ДОБИО НОВОГ ДЕКАНА:  Професор Поповић изабаран у првом кругу

prof. dr Vladimir Popović

Već u prvom krugu, profesro Popović je dobio većinu glasova članova Nastavno-naučnog veća, a izbor mora biti i formalno potvrđen na sednici Saveta fakulteta. Protivkandidat je bio prof. dr Aleksandar Simonović.

Prof. dr Vladimir Popović je šef Katedre za motorna vozila na Mašinskom fakultetu i rukovodilac Laboratorije CIAH - Centar za ispitivanje, atestiranje i homologaciju vozila. Donedavno je bio na mestu državnog sekretara za nauku i tehnologiju u Ministarstvu prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pre ove funkcije obavljao je dužnost predsednika Upravnog odbora Instituta za nuklerane nauke Vinča, koja mu je, kako je tokom predstavljanja svog programa naveo, omogućila da dobro sagleda probleme s kojima se suočava naučna zajednica u Srbiji. Takođe, bio je prodekana za finansije Mašinskog fakulteta, čime je stekao bolji uvid u sistem finansiranja visokog obrazovanja, ali i naučnog sektora.

Redovni je član Matice srpske Profesor Popović je zvanični predstavnik Srbije u dve radne grupe pri Ekonomskoj komisiji za Evropu Ujedinjenih nacija sa sedištem u Ženevi - Radnoj grupi za prevoz lakokvarljivih namirnica i Radnoj grupi za pasivnu bezbednost. Bio je i prvi mentor Formula student tima "Drumska strela"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)