REKONSTRUKCIJA KOŠTALA MILION I PO EVRA: Sve novo osim zidova, škola „8. oktobar“ zasijala punim sjajem (FOTO)

I. Mitić

20. 04. 2021. u 18:27

NAKON rekonstrukcije sva tri objekta Osnovne škole „8. oktobar“ u Vlasotincu danas je obeležen završetak radova koji su u potpunosti promenili njen izgled, a đacima i nastavnicima omogućili najmodernije uslove za odvijanje nastave.

РЕКОНСТРУКЦИЈА КОШТАЛА МИЛИОН И ПО ЕВРА: Све ново осим зидова, школа „8. октобар“ засијала пуним сјајем (ФОТО)

Foto: I. Mitić

Ovaj posao finansirala je Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Srbije sa 176,6 miliona dinara, dok su lokalna samouprava i donatori obezbedili dodatnih pet miliona.

Jedna od dve osmoletke u centru Vlasotinca obnovljena je u godini kada obeležava pola veka od osnivanja. Posao je bio veoma zahtevan, a neki od njenih 750 učenika i više od 82 zaposlena kažu da „ne mogu da je prepoznaju“.

- Sada imamo izvanredne uslove za rad i samo je na nama da svojim budućim rezultatima pokažemo koliko nam znači ova podrška koja je dolazila sa svih strana. Dobili smo reprezentativan objekat kojim se svi ponosimo – kazala je Svetlana Kocić, direktor škole.

Predsednik opštine Bratislav Petrović je podsetio da je ovo jedan od 13 projekata koje je Vlasotince realizovalo u saradnji sa pomenutom kancelarijom Vlade Srbije.

-Prethodnih godina smo, ulaganjem više od 350 miliona dinara u skoro sve škole u našoj opštini, zaokružili proces obnove obrazovnih ustanova, a tri su obnovljene „od poda do plafona“ uključujući i zgradu Tehničke škole koju koriste i učenici Gimnazije – istakao je Petrović.

On je rekao da je lokalna samouprava „uknjižila“ susedni objekat, zgradu Društva za telesno vaspitanje „Partizan“ i da će opština, nakon izrade projekta, konkurisati za sredstva kako bi renovirana škola dobila i fiskulturnu dvoranu.

Zbog epidemiološke situacije program otvaranja je upriličen sa ograničenim brojem zvanica među kojima su bili i predstavnici Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i nadležnog ministarstva.

SVE NOVO OSIM ZIDOVA

Na isti način, pre tri godine, obnovljena je i zgrada druge vlasotinačke Osnovne škole „Siniša Janjić“. I u njoj su ostali samo stari zidovi. Zamenjena je stolarija i sve instalacije, uređen je kompletan enterijer i fasada, obnovljena je krovna konstrukcija, a svaka učionica dobila je internet i pametnu tablu. Škola je dobila i novouređeno dvorište i novu ogradu, a radovi su koštali oko 80 miliona dinara. Izgrađena je i fiskulturna sala i „topla veza“ sa školom. Ove poslove, sa dodatnih 77 miliona dinara, finansirali su Ministartsvo privrede i lokalna samouprava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna