EMILIJA NAJBOLJI UČENIK RAČUNOVOĐA U SRBIJI: Veliki uspeh maturantkinje Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde

R.Š.

20. 04. 2021. u 18:05

UČENICA četvrte godine Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi Emilija Homa (18), koja se školuje za finansijskog administratora, osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz računovodstva, koje je održano u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu. Na takmičenju učestvuju učenici sa smerova ekonomski tehničar i finansijski administrator.

ЕМИЛИЈА НАЈБОЉИ УЧЕНИК РАЧУНОВОЂА У СРБИЈИ: Велики успех матуранткиње Економско-трговинске школе из Кикинде

Foto: R.Š.

- Nagrada me motiviše za dalje školovanje, donela mi je dragoceno iskustvo, jer planiram da upišem Ekonomski fakultet. Iako smo imali malo vremena za pripreme, jer dugo nismo znali da li će se takmičenje uopšte održati, a tokom nastave na daljinu nismo mogli da vežbamo koliko pre, ipak sam se dobro pripremila. Zadaci na takmičenju bili su slični onima koje sam radila na vežbama tako da sam se izvrsno snašla. Mnogo više volim da radim zadatke nego da učim teoriju. Imala sam veliku podršku profesorke Ivane Kojić, koja me je pripremala za takmičenje, direktora škole i svih profesora, mog odeljenja IV 1 i razrednog starešine – rekla je Emilija.

Za ovaj veliku uspeh Emilija je nagrađena na razne načine, od Druge ekonomske škole u Beogradu dobila je 25.000 dinara i knjige, dinarsku protivvrednost od 100 evra poklonila joj je Poreska kancelarija „Piper“ iz Kikinde, koja godinama nagrađuje najbolje učenike Ekonomske-trgovinske škole i podržava školovanje novih računovođa, a kompjutersku opremu od svoje škole.

- Emilija se još u prvoj godini izdvojila u svom odeljenju IV 1, koje je, inače, je puno divnih učenika. Ona ima izuzetno razvijenu računovodstvenu logiku i vredno je učila sve četiri godine. Posebno se pripremaala za takmičenje i postigla ovaj izuzetan uspeh. Škola je ponosna na njen rezultat- naglasila je Ivana Kojić, profesorka ekonomske grupe predmeta koja je Emiliji bila mentor .

Odlazak Emilije Homa na takmičenje finansijski je pomogla lokalna samouprava, a svesrednu podršku ona i profesorka Kojić imale su od direktora škole i profesora. Na uspehu im je čestitala Milena Živkov, članica Gradskog veća za kulturu i obrazovanje.

TEŽI USLOVI

- Emilijin uspeh je značajan i za školu, jer pokazuje da se znanje stiče i kada se nastava odvija na daljinu. Ipak, učenici, profesori i svi mi obradovali smo se povratku u učionice. NJena nagrada našoj školi donela je organizaciju takmičenja naredne godine – kaže Tomislav Bartolić, direktor Ekonomsko-trgovinske škole u Kikindi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)