LEČI OBOLELE, PRELEŽAO KORONU I POSTAO KARDIOLOG: Zahvalnica grada Kikinde internisti doktoru Nenadu Veljkoviću

R. Šegrt

16. 04. 2021. u 20:21

INTERNISTA Opšte bolnice u Kikindi dr Nenad Veljković u petak je od gradonačelnika Nikole Lukača dobio zahvalnicu za požrtvovanost u očuvanju zdravlja građana Kikinde tokom pandemije korona virusa.

ЛЕЧИ ОБОЛЕЛЕ, ПРЕЛЕЖАО КОРОНУ И ПОСТАО КАРДИОЛОГ: Захвалница града Кикинде интернисти доктору Ненаду Вељковићу

Foto: R. Šegrt

Počast dr Veljkoviću ukazana je na prijemu koji je za njega organizovan u Gradskoj kući. Mladi specijalista je na Sretenje, povodom Dana državnosti, odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv kovida. Ovo visoko priznanje uručio mu je predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: Printskrin

Ovaj lekar kikindske bolnice od početka epidemije u našoj zemlji radi u crvenoj zoni Opšte bolnice u Kikindi, a osim borbe za zdravlje pacijenata na istom odeljenju i se i on lečio od zaraze kovidom 19. Pored napornog rada i dežurstava, Veljković je uspeo da završi i subspecijalizaciju iz interne medicine, pa je pre desetak dana postao kardiolog.

- Ova priznanja su podstrek i značajna su jer je neko prepoznao moj rad i rad mojih kolega. U Kikindu sam došao pre 12 godina zbog posla, ovde sam zasnovao porodicu i na neki način sam postao deo ovog grada. Protekla godina je bila naporna, ne samo zbog posla u bolnici, jer sama pored tih obaveza završio subspecijalizaciju. Trudio sam se da sve uskladim i uspeo sam uz veliku podršku porodice – rekao je Veljković i pozvao građane Kikinde da se vakcinišu.

Foto: R. Šegrt

On je to uradio nakon što je preležao koronu. Istu poruku sugrađanima uputio je i gradonačelnik Lukač, koji je, takođe, preležao oboljenje zbog virusa, a nakon izvesnog vremena se i vakcinisao.

- Izražavam veliku zahvalnost u ime grada i građana Kikinde doktoru Veljkoviću i svim njegovim kolegama koji se bore za živote svojih pacijenata. Doktor je izuzetno skroman čovek, a mi smo ponosni što imamo ovakvog lekara u našoj bolnici. verujem da ćemo u narednom period zbati da se odužimo njemu i njegovoj porodici, kao i drugim lekarima na borbi koju ulažu da odbrane zdravlje građana od opasne bolesti – poručio je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)