SUBVENCIJE ZA POLJOPRIVREDNIKE U PARAĆINU: Lokalna samouprava raspisala tri konkursa vredna 10 miliona dinara

Зорана Рашић
Zorana Rašić

18. 04. 2021. u 21:58

OPŠTINA Paraćin raspisala je i treći konkurs namenjen podsticajima registrovanih poljoprivrednih gazdinstava sa sedištem u toj opštini, ukupne vrednosti deset miliona dinara.

СУБВЕНЦИЈЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ У ПАРАЋИНУ: Локална самоуправа расписала три конкурса вредна 10 милиона динара

FOTO: Z. Rašić

Prvi se odnosi na investicije u fizičku imovinu gazdinstava u aktivnom statusu, čemu je opredeljeno osam miliona dinara, a iz opštinske kase biće finansirana polovina vrednosti investicije bez pdv. Vrednost pojedinačnog podnetog zahteva može da bude do 100.000 dinara, a rok za konkurisanje je 8. jun.

Po drugom konkursu, Opština će platiti kamate uzetih poljoprivrednih kredita u stopostotnom iznosu. U pitanju se ovogodišnji krediti u vrednosti od 50.000 do 200.000 dinara, maksimalno se odobrava 24.000 po zahtevu, a rok za podnošenje prijava je do utroška sredstava od milion dinara, a najkasnije do decembra.

Treći konkurs raspisan je 15. aprila, a odnosi se na subvencionisanje osiguranja useva, plodova, višegodišnjih zasada, rasadnika i životinja. Subvencija iznosi 50 odsto visine premije koja može biti najviše 100.000 dinara. Ukupno je opredeljen za ovu svrhu milion, a rok za konkurisanje je 15. jun.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)