SAKUPLJANJE ČEPOVA I U GRADSKOJ KUĆI: Ozvaničena saradnja Grada Subotica i udruženja „Čepom do osmeha“

J.L.

16. 04. 2021. u 22:42

U GRADSKOJ kući u Subotici danas je potpisan sporazum o saradnji lokalne samouprave i humanitarno-ekološke organizacije „Čepom do osmeha".

САКУПЉАЊЕ ЧЕПОВА И У ГРАДСКОЈ КУЋИ: Озваничена сарадња Града Суботица и удружења „Чепом до осмеха“

Foto: J.L.

Organizacija "Čepom do osmeha" godinama realizuje nacionalnu kampanju čiji je cilj širenje svesti ka solidarnosti i empatiji, prvenstveno prema deci sa invaliditetom. Reciklažom čepova prikupljena sredstva se usmeravaju za pomoć deci sa smetnjama u razvoju.

Potpisivanjem sporazuma o saradnji kutije za odlaganje čepova nalaziće se i u Gradskoj kući.

- Ovu organizaciju godinama podržavaju brojne institucije i kompanije, obrazovne ustanove, preduzetnici, ali i veliki broj pojedinaca iz našeg grada. Grad Subotica ovom, ali i drugim akcijama i aktivnostima, pomaže oblast socijalne zaštite, kroz podršku osobama sa invaliditetom. Ujedno i podupiremo razvoj ekološke svesti, koje su u skladu sa aktivnostima koje se provode na nacionalnom nivou - kaže Jasmina Stevanović, sekretar Sekretarijata za društvene delatnosti.

- Važno nam je da pokažemo da i pored svih problema koje nam je prouzrokovala epidemija korona virusa nismo zaboravili humanu stranu života i solidarnost, da nismo zaboravili da budemo ljudi, štaviše da je taj osećaj empatije još izraženiji. To su vrednosti koje treba da prenesemo mlađim naraštajima.

Udruženje „Čepom do osmeha" postoji formalno od 2012. godine, ali aktivnosti koje se i danas sprovode su počele još 2007. godine.

- Do sada smo prikupili više od 500 tona plastičnih čepova i time obezbedili pomoć za 55 mališana širom Srbije. Naša ideja je prvenstveno širenje solidarnosti prema deci sa invalidtetom ali i prema našoj planeti i životnoj sredini. Želimo da podstaknemo što veći broj građana, da učestvuju u akciji i daju svoj doprinos - objašnjava Vanja Petković, predsednica organizacije „Čepom do osmeha".

- Uz to, deo naših aktivnosti su edukativnog karaktera i ponosni smo što smo samo u 2019. godini kroz razne radionice i predavanja edukovali više od 60.000 dece u Srbiji. Čak i u vreme pandemije našli smo način da ove aktivnosti nastavimo i time nastavimo da motivišemo decu se odgovorno ponašaju prema životnoj sredini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!