SUD U NOVOM PAZARU DOBIJA NOVE SUDIJE: Narodni poslanici odbili da glasaju za dvojicu kandidata

N.K.

14. 04. 2021. u 19:59

SKUPŠTINA Srbije izabrala je sudijske pomoćnice Ivonu Minić i Minelu Muratović za nove sudije Osnovnog suda u Novom Pazaru, dok niko od narodnih poslanika nije podržao kandidature Aladina Madžovića i Munira Jusovića.

СУД У НОВОМ ПАЗАРУ ДОБИЈА НОВЕ СУДИЈЕ: Народни посланици одбили да гласају за двојицу кандидата

Foto: N.K.

Ivona Minić je sudijska pomoćnica u Osnovnom sudu, završila je Pravni fakultet u Beogradu 2000. godine, a pravosudni ispit položila je 15 godina kasnije. Radila je kao pravnica u jednoj banci, kao i Predškolskoj ustanovi “Veselo detinjstvo” u Raški.

Od početka 2019. godine je u Osnovnom sudu, kao viši sudijski saradnik.

Muratović je sudijska pomoćnica u Višem sudu. Pravni fakultet je završila u Novom Pazaru 2010. godine, a pravosudni ispit položila 2016. godine. Pripravnički staž je obavila u tom sudu, u kojem je zasnovala radni odnos nakon položenog pravosudnog ispita.

Visoki savet sudstva je ranije, po raspisanom konkursu, za sudije Osnovnog suda predložio i Aladina Madžovića, polaznika Pravosudne akademije, kao i sudijskom pomoćnika u tom sudu Munira Jusovića, ali je njihove kandidature, bez obrazloženja, osporila narodna poslanica Srpske napredne stranke Jelena Žarić Kovačević.

U danu za glasanje, niti jedan od narodnih poslanika nije glasao da se njih dvojica izaberu za sudije.

Osnovni sud u Novom Pazaru ima 17 sudija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna