KNJIŽENO „ODOKA“? Problemi sa katastrom posle kupovine firme u Loznici

V. Mitrić

12. 04. 2021. u 20:04

MIRKO K. iz Beograda, koji je kupio imovinu firme „Ad Drinum travel“ u okviru nekadašnjeg Omladinskog naselja „Titovi jubileji“ u Loznici, ispostavilo se, po ponašanju dela nalležnih, kao da je uzeo čardak ni na nebu ni na zemlji.

КЊИЖЕНО „ОДОКА“? Проблеми са катастром после куповине фирме у Лозници

Foto: M. K.

Kako kaže, na volšeban način, „prvo notar, a potom i Služba katastra, uknjižili su zemljište nad objektima na sasvim drugog čoveka. Kerkez kaže da je prvo mislio da je u pitanju greška, koju će sami oni koji su joj „kumovali“ da isprave, ali se ispostavilo da je „vrag odneo šalu“.

- Mada je sudski izvršitelj zatražio od Katastra da me uvedu u posed kao vlasnika objekata i zemljišta, po izvršnom pravosnažnom rešenju od 27 jula 2019 godine, ne samo da to nisu učinili, već mi nisu ni dostavili rešenje, pa je prošao rok za žalbu, pošto su odbili uknjiženje 5 decembva te godine -priča Mirko K. - Nisam mogao da se žalim, jer su na nepostojeću adresu u Beogradu, poslali rešenje da je odbijeno uknjiženje. U rešenju o čijoj sam sadržini tek danas upoznat u Katastru u Loznici, piše da je odbijeno uknjiženje, „jer nije navedena katastarska opština“, što nije tačno. Da nije žalosno, zaista bilo bi smešno.Međutim, u pitanju su ozbiljne stvari.

Već danima, kako kaže Mirko K, pokušava da sazna zašto žalba koju je REpubličkom geodetskog zavoda, kako proceudra nalaže, poslao preko Katastra u Loznici, nije prosaleđena centrali u Beograd, uz objašnjenja koja, kako kažu, deluju, u najmanju ruku, neodgovorno.

Dragiša Petrović, koji je, po potrebi službe, došao na čelo Katastra u Loznici, potvrdio je „Novostima“ da žalba Mirka K. nije prosleđena Beogradu. Petrović kaže da mora da vidi kod nadležne službe u RGZ u Beogradu kako može da prosledi ovu žalbu, koja se „krčka“ nekoliko dana!? Tek kada dobije tumačenje iz „centrale“ kako kaže, uslediće naredni koraci. Po njegovim rečima, predmet je stariji od vremena kada je on došao na čelo Katastra u Loznici.

- I kad sam se žali na konverziju kojoj je moje zemljište uknjiženo na drugog čoveka, nisam dobio rešenja, jer je neko zloupotrebio moj potpis, što je ustanovio i nadležni grafolog -kaže Mirko K. -Uz žalbu sam dostavio i mišljenje i nalaz grafologa što je još jedno svedočanstvo o tome šta se „iza brda valja“. Ovde ima dosta posla za tužilaštvo i policiju. Žalba, međutim, nikako da ode za Beograd, a procedura nalaže da ne mogu da šaljem direktno.

Rukovodilac Katastra u Loznici, Dragiša Petrović, kaže, s druge strane, da i ako je, kojim slučajem, bilo propusta o kojima govori Mirko K, to su predmeti za druge nadležne a ne za ovdašnji Katastar.

- Došao sam u situaciju da uputim vapaj do neba svim nadležnim, od direktora RGZ do zaštitnika građana, tužilaštava i policije da razmotre ovaj predmet u koji su se, suprotno zakonu, organizovano upleli i oni koji ne bi nikako smeli na dužnostima koje im je poverila država da obavljaju - ističe Mirko K.

- Ovo je dobro i zbog drugih građana da se raspetlja, a sve što treba od mene na raspolaganju sam da govorim i potkrepim valjanim dokumentima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri