HUMANITARNI BAZAR MEŠTANA LAPOVA: Za Gavrila sakupljeno preko 150 hiljada dinara

Z. GLIGORIJEVIĆ

12. 04. 2021. u 13:02

U OKVIRU humanitarnog bazara meštani Lapova sakupili su 153.660.000 dinara za lečenje osmomesečnog Gavrila Đurđevića iz Kragujevca.

ХУМАНИТАРНИ БАЗАР МЕШТАНА ЛАПОВА: За Гаврила сакупљено преко 150 хиљада динара

FOTO: Privatna arhiva

Organizatorka je akcije, u kojoj su Lapovci prodavali razne đakonije i rukotvorine, bila je Emilija Mirković. Geslo humanitarne akcije bilo je „Raduj se Gavrilo, Gospod je s tobom“.

Gavrilo je prva tri meseca lepo napredovao, ali kada su roditelji primetili da prestaje da pomera ruke i noge i da otežano diše, saznali su da, na žalost, ima retku neuromišićnu bolest - spinalnu mišićnu atrofiju tip 1. Reč je o izuzetno teškoj i progresivnoj bolesti koja često ima smrtni ishod. Bolest je posledica mutacije gena i manifestuje se gubitkom osnovnih životnih funkcija, kao što su hodanje, varenje hrane, gutanje i disanje. Gavrilo ne može da drži glavu, niti da sedi ili puzi.

Zahvaljujući brojnim molitvama, materijalnoj pomoći i nizu humanitarnih akcija, kao i licitaciji na kojoj je prodata kapitenska traka Kristijana Ronalda, sakupljena je određena svota novca, ali za njegovo lečenje nedostaje još mnogo para.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!