POMOĆ U RANOM OTKRIVANJU KORONE: Vredna donacija kliničko-bolničkom centru u Gračanici

D. ZEČEVIĆ

09. 04. 2021. u 18:14

PREDSEDNIK opštine Gračanica Srđan Popović i šef misije IOM-a (Međunarodne organizacije za migracije) Ana Rostovska potpisali su danas memorandum o donaciji reagenasa za rano otkrivanje simptoma Kovida 19, Kliničko - bolničkom centru u Gračanici.

ПОМОЋ У РАНОМ ОТКРИВАЊУ КОРОНЕ: Вредна донација клиничко-болничком центру у Грачаници

Foto: M.labudović

Ova donacija u vidu reagenasa za ranu detekciju kovid simptoma dogovorena je na sastanku koji je pre desetak dana održan sa predstavnicima UN-a i IOM-a.

- Drago mi je da je procedura oko ove donacije ekspresno započeta, i veoma brzo će bolnica u Gračanici dobiti reagense koji su veoma bitni, naročito sada kada se svi borimo protiv kovida. Opština Gračanica ima izuzetnu saradnju sa IOM-om i ovo je samo nastavak te saradnje. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u budućnosti istim ovim tempom kojim smo sarađivali i do sada -istakao je predsednik opštine Gračanica Srđan Popović.

On je dodao da je ova donacija stigla u pravo vreme i da je od velikog značaja za ovu opštinu.

I šef misije IOM-a Ana Rostovska zadovoljna je rezultatima koji su postignutio koordinacijom Opštine Gračanica i IOM-a.

- Nadamo se da ćemo ovim reagensima povećati kapacitet bolnice da se bori i da spreči Kovid 19. Testiranje je preduslov da se zaustavi prenos zaraze, drago mi je što smo bili u mogućnosti da blagovremeno obezbedimo te reagense. Veoma smo posvećeni nastavku saradnje sa Opštinom Gračanica sa kojom već imamo dugogodišnju saradnju i ovime želimo da je pojačamo ne samo u borbi protiv kovida već i rešenjima za ekonomski razvoj opštine- rekla je Rostovska.

Inače, KBC-u u Gračanici biće isporučeno 2.500 reagenasa za D-dimer, 2.000 reagenasa za CRP i 875 reagenasa za Troponin.

Projektat sprovodi Kancelarija EU u saradnji sa misijom IOM, Opština Gračanica je sufinasijer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

LESKOVČANIN IZ NOVOG SADA VRAĆA DUG KIKINDI: Radiolog iz Instituta za zaštitu dece i omladine najavio besplatne preglede