VIRUS KORONA U BORSKOM OKRUGU: 55 pozitivnih na virus korona, vakcinacija počela i u selima

S. M. Jovanović

08. 04. 2021. u 21:20

BROJ pozitivnih na virus korona u poslednjih 24 časa na teritoriji grada Bor i u opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek uvećan je za 55 slučajeva.

ВИРУС КОРОНА У БОРСКОМ ОКРУГУ: 55 позитивних на вирус корона, вакцинација почела и у селима

FOTO: S. M. Jovanović

U Boru je prisustvo virusa korona potvrđeno kod 31 osobe, pa su na teritoriji grada trenutno aktivna 363 slučaja kovida. U Opštoj bolnici se na kovid odeljenjima leči 45 pacijenata, od kojih su 43 pozitivna na virus. Tokom jučerašnjeg dana u kovid ambulanti 39 osoba se javilo prvi put lekarima sa simptomima infekcije, a 22 su došle na kontrolu, dok je na prijemnim bolničkim odeljenjima pregledano njih 57 pacijenata.

U poslednja 24 časa na teritoriji opštine Negotin zabeleženo je 11 slučajeva kovida, od kojih je pet muškaraca od 54 do 72 godine, trogodišnja devojčica i još pet žena od 51 do 78 godina. Za samo nedelju dana u opštini Negotin registrovano je 108 osoba pozitivnih na prisustvo virusa korona.

Na tri kovid odeljenja negotinske bolnice na lečenju je 36 pacijenata, od kojih su tri hospitalizovana u poslednja 24 časa. Šest je otpušteno iz bolnice, a dve su osobe transportovane na lečenje u kovid bolnice tercijarnog nivoa.

U opštini Majdanpek je 10 novozaraženih, pa je ukupan broj aktivno pozitivnih povećan na 142. Na lečenju u tercijarnim ustanovama je 17 Majdanpečana, dok ih je iz bolnica otpušteno petoro.

U opštini Kladovo u poslednja 24 časa laboratorijskim analizama PCR i antigen metodom kovid je potvrđen kod tri osobe. U ovoj opštini je trenutno 75 aktivno pozitivnih.

U svim opštinama Borskog okruga počela je i vakcinacija građana bez prethodno zakazane imunizacije preko eUprave. Bez zakazivanja građani mogu u Boru da se vakcinišu u Domu zdravlja, a u petak to mogu da učine i meštani z Šarbanovcu, Tandi i Oštrelju. U Zlotu se vakcinacija vrši svakodnevno u predviđenom terminu.

U petak, 9. aprila vakcinacije se u opštini Kladovo obavlja u Brzoj Palanci, Podvrškoj i Korbovu, kao i u kladovskom Domu zdravlja.

Vakcinacija se prema planu obavlja i u opštini Majdanpek, kao i u Negotinu na vakcinalnom punktu u Domu penzionera, kao i u selima Popovica i Sikole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju