EPIDEMIJA U BORSKOM OKRUGU: Raste broj zaraženih virusom korona

S.M.Jovanović

30. 03. 2021. u 17:17

U GRADU Boru i opštinama Negotin, Kladovo i Majdanpek u poslednja 24 časa laboratorijskim analizama prisustvo virusa korona potvrđen je kod ukupno 75 osoba.

ЕПИДЕМИЈА У БОРСКОМ ОКРУГУ: Расте број заражених вирусом корона

Foto: S. M. Jovanović

Najviše ih je u Negotinu 36, od kojih kod 23 osobe ženskog pola od kojih najmlađe imaju 16 i 17 godina, a ostale od 31 do 83 godine, kao i kod 13 muškaraca od 35 do 83 godine starosti.

U martu je u opštini Negotin zabeležen i najveći broj obolelih od početka epidemije do danas, zaključno sa 29. martom ukupno 730. Broj se svakodnevno uvećava u proseku za 15 do 39 slučajeva, pa Štab za vanredne situacije apeluje da se poštuju propisane mere.

Iako svakodnevno ima izlečenih broj novoobolelih je veći. Tako je u Boru zabeleženo 18 novih slučajeva, a kako navode u Štabu za vanredne situacije, na teritoriji grada je ukupno 377 aktivnih slučajeva virusne infekcije.

U Majdanpeku je od 43 testirane osobe virus potvrđen kod 13, pa je u ovoj opštini broj aktivno pozitivnih 105.

U opštini Kladovo je, prema podacima Zdravstvenog centra Kladovo, obolelo još osam osoba, pa je broj aktivno pozitivnih na kovid 63, ujedno i najmanji na teritoriji Borskog okruga.

Na kovid odeljenjima borske Opšte bolnice hospitalizovano je 48 pacijenata od kojih je 41 pozitivan na virus korona.

Na tri kovid odeljenja u negotinskoj bolnici zbrinuto je 37 pacijenata, od kojih je 12 na kiseoniku. Tri osobe su transportovane u Specijalnu bolnicu za plućne bolesti u Sokobanji koja je od nedavno i po treći put u kovid režimu, a jedna u Kovid bolnicu Kruševac. Iz bolnice su otpuštena četiri pacijenta, a isto toliko ih je u poslednja 24 časa hospitalizovano. U tercijarnim bolnicama je zbog teže kliničke slike hospitalizovano i 10 Majdanpečana.

U Boru, Negotinu, Majdanpeku i Kladovu svakodnevno beleže povećan broj pregleda u kovid ambulantama, a među zaraženima su i deca i mladi, zdravstveni, prosvetni radnici, zaposleni u javnim i privatnim preduzećima i penzioneri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!