ONI GASE POŽARE, PRUŽAJU PRVU POMOĆ, SPASAVAJU UGROŽENE: Održana vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" (FOTO)

B. GRUJIĆ

07. 04. 2021. u 18:45

POKAZNA vežba pripadnika civilne zaštite "Peskara 2021" na zrenjaninskom kupalištu "Peskara" , na najlepši način predstavila je ljudstvo, tehniku i organizacione sposobnosti jedinica civilne zaštite opšte namene, grada Zrenjanina.

ОНИ ГАСЕ ПОЖАРЕ, ПРУЖАЈУ ПРВУ ПОМОЋ, СПАСАВАЈУ УГРОЖЕНЕ: Одржана вежба припадника цивилне заштите Пескара 2021 (ФОТО)

Foto: Grad Zrenjanin

 

Predstavljene su tehnike gašenja požara, evakuacije ugroženih lica, uspostave komunalnog reda, davanja prve medicinske pomoći, zbrinjavanje evakuisanih, itd.

Komandir jednice civilne zaštite u Zrenjaninu Miroslav Sladojević, uz zahvalnost svim učesnicima, naglasio je da je projekat realizovan uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i da nije prvi put da se na istom lokalitetu održava.

- Ovim smo želeli da prikažemo deo sposobnosti i opreme koja je dobijena i koja se koristila tokom vežbe - rekao je Sladojević, uz napomenu da jedinicu civilne zaštite čini 25 ljudi.

VOLONTERI CRVENOG KRSTA

BORIS Vujanov, stručni saradnik Crvenog krsta u Zrenjaninu, istakao je da se volonteri uvek rado odazovu pozivima pripadnika civilne zaštite.

- Crveni krst Zrenjanin trenutno broji oko šezdesetak aktivnih volontera koji deluju što na vežbama, što u redovnim aktivnostima Crvenog krsta, a tako i po pitanju imunizacije stanovnika - rekao je Vojinov.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!