KIRIJA ZA MART UPOLA MANJA: Subotički ugostitelji traže rešenje za prevazilaženje krize

J. LEMAJIĆ

02. 04. 2021. u 08:12

Ugostitelji iz Subotice zatražili su pomoć Grada u prevazilaženju teške situacije u kojoj se nalaze već godinu dana. Iako ne može mnogo da im pomogne, Grad je odlučio da svima koji su u gradskim lokalima zakupninu za mart umanji za polovinu.

КИРИЈА ЗА МАРТ УПОЛА МАЊА: Суботички угоститељи траже решење за превазилажење кризе

Foto J. L.

- Ova mera je doneta urgentno za 144 od 440 zakupca koji su u prostorijama koje propadaju Gradu. Doneta je za mart, a planiraju se paketi mera pomoći - najavljuje gradonačelnik Stevan Bakić. - Moramo da vodimo računa i o interesima i budžetu Grada, jer obeveze koje ima Grad se nisu ni umanjile, ni ukinule i ne možemo da dozvolimo da ugrozimo finansijsku stabilnost Grada i poslovanje javnih preduzeća. Nadam se da ćemo se naći pola puta i da ćemo imati razumevanja jedni za druge.

U poslednjih godinu dana, mnogim ugostiteljima je teško ili gotovo nemoguće da zadrže radnike i redovno plaćaju namete.

- Pomoć koju smo dobili je zadovoljavajuća, ali uslovljena time da nema otpuštanja radnika i neke kolege sada već ni to ne mogu da izdrže, a računi za komunalije stižu redovno, kao i sve ostale dažbine - kaže Dejan Cvijin, menadžer picerije "Renesansa". - Zbog toga smo tražili da nam se bar otpiše naplata letnje bašte za ovu godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)