ZA SIGURNIJE VODOSNABDEVANJE VRŠCA: Posle 57 godina komunalci rekonstruišu rezervoar u Milana Tepića

J. J. BALjAK

01. 04. 2021. u 18:32

REKONSTRUKCIJA leve komore rezervoara pijaće vode u Ulici Milana Tepića u Vršcu, koja je započeta početkom ove godine, stigla je do faze betoniranja, koja se radi na mnogo savremeniji način, zahvaljujući čemu će i sam posao biti mnogo brže završen.

ЗА СИГУРНИЈЕ ВОДОСНАБДЕВАЊЕ ВРШЦА: После 57 година комуналци реконструишу резервоар у Милана Тепића

Foto: Grad Vršac

Prema rečima Jovana Kneževića, direktora JKP „Drugi oktobar“, ranije se to radilo po 20 sati, a sada će zbog bolje opreme betoniranje trajati svega pet do šest sati.

-Ovaj posao, zbog tehnologije, mora biti odrađen u kontinuitetu, bez prekidanja. Nakon toga sledi testiranje vodonepropusnosti komore, u trajanju od 72 sata – objašnjava Knežević.

Rok za završetak svih radova je 11. jun, a ukupna vrednost investicije je 25 miliona dinara, koje komunalci sami finansiraju.

-Rezervoar, koji se sastoji iz dve komore, izgrađen je 1964. godine i veoma je važan za stabilno snabdevanje pijaćom vodom većeg dela grada. Pre nekoliko godina rađena je rekonstrukcija desne komore, zbog naprslina koje su nastale usled sleganja terena i prodora žila okolnog drveća. Pre tri godine smo iste probleme uočili i na levoj komori, koja od tada nije bila u funkciji – obrazlaže Knežević zašto su ušli u ovu kapitalnu investiciju.

On je najavio i da će u toku godine, u saradnji sa lokalnom samoupravom i Kancelarijom za javna ulaganja, zameniti i rekonstruisati delove vodovodne mreže.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA GLEDA I NE VERUJE: Rafael Nadal je ovo uradio u Španiji i ruski mediji su zbog toga počeli da krše zakon