"GDE GOD NAĐEŠ ZGODNO MESTO TU DRVO POSADI": Mladi negotinski stoniteniseri zasadili sadnice voća

S. J. M.

01. 04. 2021. u 18:19

NEGOTINSKI najmlađi sportisti, članovi Stonoteniskog kluba “Hajduk Veljko” nastavili su tradiciju i krenuli stopama svojih klupskih kolega da u dvorištu škole u kojoj vredno treniraju – zasade drvo. Po uzoru na stihove Jovana Jovanovića Zmaja “Gde god nađeš zgodno mesto tu drvo zasadi” nova generacija negotinskih stonotenisera zasadila je dve trešnje, po jednu višnju, smokvu, kajsiju, dunju i čuvenu šanteliju, staru sortu vinogradarske breskve.

ГДЕ ГОД НАЂЕШ ЗГОДНО МЕСТО ТУ ДРВО ПОСАДИ: Млади неготински стонитенисери засадили саднице воћа

Foto: Ivan Karalić

-Pored druženja, najmlađi su naučili da prepoznaju vrste voćaka, kako se one sade, a pružili smo im je i mogućnost da učestvuju u iskopavanju jama, đubrenju, zalivanju.  Kasnije će baš oni preuzeti brigu okopavanja, zalivanja i sve druge poslove oko zasađenih voćaka -kaže Slobodan Miljković, trener STK “Hajduk Veljko”.

Ovaj trofejni negotinski sportski klub vežba u prostorijama Tehničke škole u čijem su parku i ranije generacije sportista do sada zasadile sedam lipa, tri trešnje, dva lešnika, ali i nekoliko vrsta jabuka i šljive. Neke od njih već su donele prve plodove podsećaju igrače ne samo na trenutak kada su ih zasadili, nego i na činjenicu da sadnjom drveća i voća vraćaju dug prirodi.

U ovom klubu ističu da osim što ih uče osnovnim pravilima stonog tenisa, marljivo trenirajući za buduća takmičenja, decu uče i poštovanju tradicionalnih vrednosti, stvarajući dobre sportiste i još bolje ljude.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!