EPIDEMIJA KOVIDA U PARAĆINU: Na bolničkom lečenju 77 bolesnika

Z. Rašić

01. 04. 2021. u 15:51

OD jutros se na kovid-odeljenju Opšte bolnice u Paraćinu nalazi na lečenju 77 pacijenata, od kojih je devetoro sa najtežom kliničkom slikom u respiratornoj jedinici na neinvazivnoj ventilaciji.

ЕПИДЕМИЈА КОВИДА У ПАРАЋИНУ: На болничком лечењу 77 болесника

Foto: Z. Rašić

Broj hospitalizovanih sa simptomima infekcije virusom korona poslednjih desetak dana kreće se između 75 i nešto preko osamdeset, što je i gornja granica trenutnog kapaciteta kovid-odeljenja u Paraćinu na prostoru Grudnog i Internog.

 Bolničkoj kovid-ambulanti  svakodnevno se i dalje na  prvi ili kontrolni pregled javi preko 150 pacijenata.

Trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 77 pacijenata. Devetoro je na intenzivnoj nezi na respiratoru, na neinvazivnoj ventilaciji.

Broj pacijenata na Kovid odeljenju paraćinske Opšte bolnice, u poslednjih nedelju dana, varira između 75 i 81, a dnevni broj pregleda prelazi 150. Udruženo Grudno i Interno odeljenje, raspolažu sa 85 kreveta, a bolnica je spremna za proširenje Kovid odeljenja, ukoliko bude potrebno.

U poslednja 24 sata, nakon 154 pregleda, otpusta četvoro izlečenih i prijema šestoro novih na bolničko lečenje, prema podacima od jutros u 9 sati, hospitalizovano je 80 pacijenata. Svi pacijenti imaju tešku kliničku sliku i primaju neki oblik kiseoničke podrške, a devetoro je na respiratorima, na neinvazivnoj ventilaciji. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna