SVI PROTIV KORONE: Održan sastanak radne grupe republičkih inspekcija sa predstavnicima Mačvanskog okruga

V.Mitrić

01. 04. 2021. u 09:12

RADNA grupa za koordinaciju republičkih inspekcija radi primene mera za suzbijanje širenja virusa korona u Šapcu je održala sastanak sa predstavnicima Mačvanskog okruga.

СВИ ПРОТИВ КОРОНЕ: Одржан састанак радне групе републичких инспекција са представницима Мачванског округа

Foto: V.Mitrić

Cilj  je - uključivanje maksimalnih kapaciteta svih republičkih i inspekcija jedinica lokalnih samouprava radi prepoznavanja rizika i sprečavanje širenja kovid 19.

Razmatralo se i pitanje koordinisanog nadzora, kao i saradnja Mačvanskog okruga sa jedinicama lokalne samouprave, usklađenost postupanja predstavnika inspekcija i komunalne milicije na terenu.

Radna grupa upoznala se sa izazovima sa kojima se inspektori suočavaju. Na sastanku se razmatralo i o načinu postupanja prilikom nepoštovanja mera propisanih Uredbom Vlade Republike Srbije.

 Sastanku su prisustvovali gradonačelnik Šapca dr Aleksandar Pajić, načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, direktor Zavoda za javno zdravlje u Šapcu dr Branko Vujković, predstavnici opština i gradova sa teritorije Mačvanskog okruga, državna sekretarka u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave Dragana Potpara, pomoćnik ministra zdravlja za inspekcijski nadzor dr Goran Stamenković, pomoćnik ministra u Sektoru za inspekcijski nadzor Aleksandar Adamović, savetnica za regulatorna pitanja Jelena Lončar, član Koordinacione komisije Danijela Lončar, kao i predstavnici republičkih inspekcija, lokalnih inspekcija, komunalne milicije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)