SASTANAK PREDSTAVNIKA MINISTARSTAVA I ČELNIKA PRIJEPOLJA: Pomoć u plasmanu robe

A. Rovčanin

31. 03. 2021. u 21:13

OPŠTINU Prijepolje posetili su u sredu pomoćnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmin Hodžić i državni sekretar Ministarstva građevinarstva Enis Buhić.

САСТАНАК ПРЕДСТАВНИКА МИНИСТАРСТАВА И ЧЕЛНИКА ПРИЈЕПОЉА: Помоћ у пласману робе

Foto: A. Rovčanin

U razgovoru sa čelnim ljudima grada na Limu i privrednicima, ukazano je na mogućnost povezivanja ovdašnjih proizvođača sa velikim trgovinskim lancima u cilju plasmana robe na tržište širom Srbije.

Privrednici su upoznati sa aktuelnim državnim konkursima, a govorilo se i o poboljšanju turističke ponude Prijepolja i unapređenju putne infrastrukture.

Prvi čovek opštine Prijepolje, Vladimir Babić, apostrofirao je da država Srbija po prvi put u novijoj istoriji ima dovoljno para da sve kvalitetne projekte podrži. On je zahvalio “zemljacima” koji rade u ministarstvima, na tome što će lokalna samouprava i privrednici imati širom otvorena vrata državnih institucija.

– Obećali su nam pomoć oko brendiranja proizvoda iz našeg kraja. Moći ćemo više robe izvoziti, a Prijepolje će biti vidljivije u Srbiji i svetu. To bi otvorilo nova radna mesta – rekao je predsednik Babić.

Pomoćnik u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Jasmin Hodžić, upoznao je privrednike sa aktuelnim državnim konkursima. On je govorio i značaju povezivanja proizvođača sa velikim trgovinskim lancima. Šansu za razvoj turizma ovog kraja Hodžić vidi u međusobnom povezivanju turištičkih organizacija.

– Ovaj kraj ima ozbiljne razvojne šanse u oblasti turizma. Usaglasili smo se da opštine Priboj, Prijepolje i Nova Varoš treba da objedine svoju turističku ponudu jer će tako biti atraktivniji i konkurentniji na tržištu – naglasio je Jasmin Hodžić.

Državni sekretar u Ministarstvu građevinarstva, Enis Buhić naglasio je da je razlog posete i činjenica da ovaj kraj sada ima svoje predstavnike u ministarstvima koji su spremni da, ne samo lokalnoj samoupravi, već i privredi i stanovništvu pomognu u realizaciji i lobiranju prilikom konkurisanja za državna sredstva.

– Ovaj kraj sada ima svoje predstavnike u ministarstvima koji su spremni da, ne samo lokalnoj samoupravi, već i privredi i stanovništvu pomognu u realizaciji i lobiranju prilikom konkurisanja za državna sredstva – istakao je Enis Buhić.

Zamenik predsednika opštine, Esad Hodžić, kazao je da je opštinska delegacija početkom sedmice posetila Zavod za zaštitu spomenika i Ministarstvo turizma gde su dobili  uveravanje da je predviđen nastavak projekta sanacije starog grada Mileševca i njegovo kasnije prilagođavanje turističkim potrebama. On je naveo i da se razgovaralo o projektu uređenja i rekonstrukcije Parka narodnih heroja.

– Dobili smo uveravanja da će naši zahtevi u buduće biti rešavani po ubrzanoj proceduri, a ne kao do sada da ostaju mrtvo slovo na papiru. Iz ministarstva je obećano da će sredstva, za dva projekta, biti obezbeđena kako bi radovi do proleća naredne godine bili okončani. Potrebno je da opština izradi idejno rešenje i predračun radova, što će biti urađeno po ubrzanom postupku – zaključio je Hodžić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna