KORONA NE POSUSTAJE: U Kladovu sedam novoobolelih, u Negotinu 30

S.M.J.

31. 03. 2021. u 16:30

PRISUSTVO virusa korona u poslednja 24 časa u opštini Negotin potvrđeno je kod 30 osoba, dok je u opštini Kladovo novozaraženih sedmoro.

КОРОНА НЕ ПОСУСТАЈЕ: У Кладову седам новооболелих, у Неготину 30

Foto: S.M.J.

Pozitivno je po 15 žena i muškaraca sa prebivalištem u opštini Negotin, među kojima i dve devojčice od pet i 15 godina od ukupno testiranih 69, što je 43,5 odsto. Starosna struktura obolelih je od 28 do 93 godine.

Tokom poslednja 24 časa u kovid odeljenjima negotinske bolnice primljeno je  pet pacijenata, jedna je osoba, nažalost, preminula od posledica virusne infekcije, dva su otpuštena, dva bolesnika su poslata u Sokobanju na kovid odeljenje  Specijalne bolnice za plućne bolesti, a dva u Kovid bolnicu Kruševac  na dalje lečenje. Trenutno je u bolnici u Negotinu zbrinuto 36 osoba, od kojih je 11 na kiseoničkoj potpori.

Od početka marta, u opštini Negotin, kod 760 osoba registrovano je prisustvo koronavirusa, što je i najveći broj obolelih u jednom mesecu od početka pandemije.

U opštini Kladovo je sa sedam novoobolelih građana broj aktivno pozitivnih na virus korona povećan na 63. Od početka epidemije u ovoj opštini bilo je inficirano 1.586 osoba, dok su 64 pacijenta nažalost izgubila bitku sa posledicama kovida.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a