PREMINUO JEDAN PACIJENT U GORNJEM MILANOVCU: U Kovid odeljenjima Opšte bolnice smeštena 51 osoba

M. B.

29. 03. 2021. u 10:39

OD početka epidemije u martu 2020. zvanično ukupno zaraženo 2.575, preminulo 102.

ПРЕМИНУО ЈЕДАН ПАЦИЈЕНТ У ГОРЊЕМ МИЛАНОВЦУ: У Ковид одељењима Опште болнице смештена 51 особа

Foto: M.B.

Od posledica kovida-19 preminuo je, nažalost, još jedan pacijent u Kovid odeljenjima Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata.

Ubrzano se uvećava broj pacijenata u tim odeljenjima, „crvenoj“ zoni bolnice. Prema preseku od jutros, u njima je hospitalizovan 51 pacijent. Radi upoređenja, njihov najveći broj u „crvenoj“ zoni do sada nije premašivao 37.

- Od njih 51, na Grudnom odeljenju smešteno je 19 te po 16 na Internom i Neurologiji. Pozitivan test na korona virus ima njih 44, negativan četvoro, troje čekaju rezultate testiranja. U protekla 24 sata, primili smo na lečenje šest pacijenata, sa simptomima koji ukazuju na moguću infekciju ovim virusom – potvrđuje danas dr Predrag Šuti, v.d. direktora milanovačke bolnice.

Manji broj pacijenata iz ove medicinske ustanove, minulih dana upućivan je na lečenje u Kovid bolnicu u Batajnici i u kragujevački Klinički centar.

Zvanični dnevni podaci o broju ovdašnjih osoba, novozaraženih korona virusom, uglavnom stižu u kasnijim satima. Njih je juče bilo 44. Do tada, ukupan broj zaraženih kovidom-19 u aktuelnom „piku“ epidemije bio je ukupno 2.515, a od njih je 1.076 izlečeno.

Pandemiju kovid-19 u Rudničko-takovskom kraju, izveštajno pratimo u dve etape. U prvoj, od njenog početka u martu prošle godine do smirivanja u maju, ukupno je obolelo 60 lica, od kojih su petoro preminuli, svi ostali su, prema zvaničnim podacima, izlečeni. U drugoj, od polovine juna nadalje i u aktuelnom „piku“ koji još ne pokazuje ni imalo blaži trend smirivanja, zaraženo je ukupno 2.515 lica, uz nažalost 97 smrtnih žrtava.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Na ovom ostrvu sve je po definiciji savršenog odmora!