NOVOSADSKI INSTITUT BIOSENS U TRCI ZA SVETSKU NAGRADU: Glasanje onlajn traje do 31. marta

Z. GRUMIĆ

26. 03. 2021. u 17:59

ORGANIZACIJA za hranu i poljoprivredu pri Ujedinjenim nacijama (FAO) nominovala je digitalnu platformu „AgroSens“ za nagradu Svetskog samita za informaciono društvo, kao jednu od najboljih aplikacija za e-poljoprivredu, čime se Institut „BioSens“ u Novom Sadu uključio u trku za to značajno priznanje.

НОВОСАДСКИ ИНСТИТУТ БИОСЕНС У ТРЦИ ЗА СВЕТСКУ НАГРАДУ: Гласање онлајн траје до 31. марта

Foto: Biosens

Glasanje elektronskim putem traje do 31. marta, navode u toj našoj naučnoj instituciji, u želji da što više ljudi glasa za „AgroSens“ i time podrži našeg kandidata za tu svetsku nagradu.

“AgroSens“ je jednostavan digitalni alat koji poljoprivrednicima omogućava da prate stanje useva i planiraju aktivnosti pomoću mobilnih telefona i računara, na osnovu podataka prikupljenih sa satelita, dronova, različitih senzora i meteoroloških stanica.

Foto: Biosens

- Kako se zbog pandemije kovid 19 sve više aktivnosti obavlja na daljinu, platforma „AgroSens“ posebno je dobila na značaju i stalno se unapređuje da bi na najbolji način odgovorila na potrebe korisnika – navode u „BioSensu“.

Iz tog instituta poručuju da ova svetska nominacija dokazuje da je „BioSens“ na pravom putu kada je reč o digitalnoj transformaciji poljoprivrede i pozivaju sve zainteresovane da im se na tom putu pridruže.

Misija Instituta „BioSens“ je da podrži digitalnu transformaciju poljoprivrede, podigne svest o njenim pogodnostima i prednostima kao i da sveobuhvatna znanja o tome učini dostupnim široj zajednici.

Digitalna platforma „AgroSens“ je besplatna i ima više od 15.000 korisnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024