UHAPŠEN DVOJAC IZ BEOGRADA I NOVOG SADA: Oštetili drogeriju za 32 miliona - Izdavali fiktivne fakture za košenje trave i dezinfekciju

Novosti online

26. 03. 2021. u 10:12

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Posebnim odeljenjem za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu, uhapsili su N. Z. (1978) iz Beograda i D. K. (1973) iz Novih Banovaca zbog sumnje da su zloupotrebama oštetili „DM drogerie markt“ za 32.856.326 dinara.

УХАПШЕН ДВОЈАЦ ИЗ БЕОГРАДА И НОВОГ САДА: Оштетили дрогерију за 32 милиона - Издавали фиктивне фактуре за кошење траве и дезинфекцију

FOTO: D. Novković

N. Z., bivše odgovorno lice drogerije, tereti se da je izvršio krivična dela zloupotreba položaja odgovornog lica i pranje novca, dok je D. K., odgovorno lice privrednog društva „Kantar viljuškari“, uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u pomaganju.

Sumnja se da je D. K. od oktobra 2018. do kraja avgusta 2020. godine, osumnjičenom N. Z., po prethodnom dogovoru, izdavao fiktivne fakture za usluge dezinfekcije prostorija i košenje trave za „DM drogerie markt“, koje nisu izvršene. Na taj način N. Z. je stekao protivpravnu imovinsku korist od 17.121.254 dinara, a taj novac je potom, kako se sumnja, nakon što je uplaćen na račun njegovog privrednog gazdinstva, trošio na kupovinu traktora i poljoprivrednih mašina, kako bi prikrio nezakonito poreklo imovine.

N. Z. se, takođe tereti da je od dva preduzeća naručio i kupio robu u vrednosti od 15.735.072 dinara, koja nije isporučena „DM drogerie markt“, već ju je, kako se sumnja, prodao na crnom tržištu.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)