ZAŠTITA JEZERA BUBANJ: Jednoglasna odluka lokalnog parlamenta u Kragujevcu

M. L.

26. 03. 2021. u 14:29

ODBORNICI Skupštine grada Kragujevca na današnjoj sednici jednoglasno su prihvatili inicijativu da se jezero Bubanj, koje se nalazi u centru grada, proglasi za zaštićeno područje.

ЗАШТИТА ЈЕЗЕРА БУБАЊ: Једногласна одлука локалног парламента у Крагујевцу

Foto: M. L.

Inicijativa će biti upućena Zavodu za zaštitu prirode Srbije radi izrade studije kojom se utvrđuju vrednosti ovog područja.

Gradonačelnik Kragujevca Nikola Dašić kazao je da je odluka u interesu svih građana i da je osnovni cilj zaštita jezera Bubanj koje je,kako je rekao,kragujevački dragulj.

- Ovom odlukom zaštitićemo jezero Bubanj i od nas samih i od svih budućih vlasti - rekao je gradonačelnik.

Odbornici su doneli odluku i o izradi novog Plana detaljne regulacije pod nazivom „Park Jezero Bubanj“. Prethodni PDR iz 2013.godine,kako je rečeno, podrazumevao je neki vid gradnje na tom području, ali ne i stambenih objekata.

To je,izgleda, bio i povod za nedavna politička prepucavanja i optužbe jedne partije kako se na jezeru Bubanj,navodno, planira izgradnja stambeno-poslovnog objekta,što su iz vladajuće partije odlučno demantovali.

Inače, zbog aktuelne epidemiološke situacije,sednica je održana u amfiteatru kragujevačkog Pravnog fakulteta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AMERI U ŠOKU: Srpski monah im otkrio kako je Darko Miličić uspeo, a on - zašto se odrekao košarke, kupio 10.000 riba i nokautirao konja